Dolar/TL 6,75’e kadar çekildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dolar/TL 6,75’e kadar çekildi

İki hafta önce 7,27 zirvesini gördükten sonra swap anlaşması beklentileriyle kademe kademe düşüşünü sürdüren dolar/TL, Hazine’den bugün gelen swap açıklaması sonrası 6,75 seviyelerine kadar çekildi.

Bu haber 19 Mayıs 2020 - 18:51 'de eklendi ve 101 kez görüntülendi.

Küresel piyasalarda, ABD’den gelen koronavirüs aşısına dair olumlu sinyallerle yaşanan iyimser havaya yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan da destek geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığınca bugün yapılan açıklamada, birçok ülkeyle swap görüşmelerinin yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde sürdürüldüğü vurgulanırken, Türkiye’nin 2 ülke ile swap anlaşmasına vardığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı bildirildi. Açıklama sonrası güne 6,87 seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru hızlı bir refleksle 6,75 seviyelerine kadar geriledi.

Dolar/TL son 1 ayın en düşüğünde

19 Mayıs tatili nedeniyle yurt içinde piyasalar kapalı olmasına karşın uluslararası piyasalarda işlemler devam ediyor.  Sabah saatlerinde 6,87 düzeyinde el değiştiren dolar/TL’deki düşüş Hazine’nin açıklamasıyla hız kazandı ve gün içi en düşük seviye olan 6,75’i gördü. Böylece dolar/TL kuru, 15 Nisan’dan bu yana en düşük rakamları da görmüş oldu. 6,75’ten gelen tepki hareketiyle yeniden yukarı yönelen dolar/TL kuru, saat 13:45 itibarıyla 6,82’den değerleniyor. Euro/TL ise 7,48’den el değiştiriyor.

7 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7,27’yi gördükten sonra gerilemeye devam eden dolar/TL kuru, o tarihten itibaren kademeli olarak düşmeye başladı. 13 Mayıs’ta 7 liranın altına geldikten sonra piyasalarda iyiden iyiye hissedilmeye başlanan swap anlaşmasına dair beklentiler ve küresel piyasalardaki gelişmeler Türk Lirası’nın, dolar karşısında güçlenmesine yardımcı oluyordu.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN