D GLOBAL VİZE DANIŞMANLIK ŞİRKETİ AÇILDI « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

D GLOBAL VİZE DANIŞMANLIK ŞİRKETİ AÇILDI

Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, Vetro City’de hizmet veren ED Global Vize Danışmanlık Şirketi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Bu haber 17 Ekim 2021 - 18:31 'de eklendi ve 113 kez görüntülendi.

Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, Vetro City’de hizmet veren ED Global Vize Danışmanlık Şirketi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Enver Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar ve çok sayıda isim katıldı. Açılış nedeniyle oldukça mutlu olduklarını kaydeden Demir, ED Global Vize Danışmanlık Şirketi’nin başta Almanya olmak üzere yurtdışı ülkelerinde istihdam sağlayacağını ve Türkiye’den giden vatandaşların orada yeni bir hayat kurmaları için çalışacağını söyledi. Şirketin Esenyurt’a değer katacağını anlatan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise “Bugün burada Esenyurt için çok nitelikli bir işin açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

ED Global Vize Danışmanlık Şirketi’nin varlığının önemine işaret eden Belediye Başkanı Bozkurt, “Sermaye globalleştiği gibi insan kaynağı da globalleştti. Bugün Yunanistan’ın, “Türkiye’deki insanlar serbest dolaşım hakkı elde etsin demesi” bunun bir kanıtı. Bizim yıllarca karşıtımızda siyaset yapan bir ülkenin Türkiye’ye dolaşım hakkı verilmesi gerektiğini söylemesi insan kaynağı dolaşımının ne kadar globaleşttiğinin, önünün açılması gerektiğinin bir örneği. Bu tarz işletmeler ilk bakışta her ne kadar ülkedeki genç nüfus göçü gibi algılanabilirse de aslında öyle değil” diye konuştu.

Yurtdışında çalışmak ve yaşamak için gençlerin mecbur bırakıldığını da aktaran Bozkurt, “Bizim ESBİM diye bir iş bulma birimimiz var. Bu birim insanları işe yerleştirmek için çalışıyor. Maalesef bir tekstil firmanın depo biriminde bugün üniversite mezunu insanlar başvuruyor. 2800-3000 lira maaşla çalışıyorlar. Bu çok acı bir durum. Bu çocuğa sahip çıkmazsak Almanya’ya da gider, Rusya’ya da gider, Hollandaya’da gider, Ugandaya’da gider. Biz kendi insanımıza sahip çıkmadık, bari hiç olmazsa bunlar gidip ülkemizi orda temsil etsinler.Bunun bize çok şey katacak. Gittiler ama geri gelecekler, bu insanlar ülkemize döviz getirek. Tekrara yatırımlarını buraya yapacaklar. CHP’nin, İYİ Parti’nin diğer ittifak üyelerimizle bereber kuracağımız yeni hükümette ülke daha güzel ekonomik başarılar elde edince onlar da elde ettikleri tecrübelerle bereber ülkemize geri dönecekler ve yer değiştireceğiz” dedi.

Bilgi birikimi değerli birisi
Enver Demir’e de övgüler dizen Bozkurt, “Bilgi birikimi olarak çok değerli, duruş itibariyle değerli. Bu yapacağı işte de ülkesini ne kadar çok sevdiğinin de şahidiyim. Kendisine ülkesine şaka ile karşık kendisini ön plana çıkarıyor ama çok ülkesine çok katkısı olcağını düşünüyorum. Nitelikli bir iş olacağını düşünüyorum ve yaptığı işin niteliğinden dolayı da geniş bir kanal açacağından eminim. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve bilişim sektöründe hizmet verecek
Şirketin eğitim ve bilişim sektöründe hizmet vereceğini anlatan Enver Demir ise şöyle konuştu; “Eğitim ve bilişim sektüründe hizmet verecek bir şirket. Şirketimizi yeni kurduk. Almaya’daki çözüm ortağımız Türk-Alman dostluk köprüsüyle beraber Türkiye ayağında yapacağımız işleri Almanya ile birleştireceğiz. Özellikle ilk etapta 2020 mart ayında Alman Federal Hükümeti,’nin çıkardığı göç yasasına dayalı olarak üçüncü dünya ülkelerinde teknik veya mesleki yeterliliği olan insanların bu ülkeye göç etmeleriyle ilgili bir yasal düzenleme var. Bu yasaya uygun olarak da Türkiye’den bu konuyla ilgili şartlara uyan vatandaşlarımızı resmi yollardan Almanya’ya işçi olarak göndermek ve orda bir hayat kurmalarına vesile olmak istiyoruz.” dedi.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN