Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rusya-Ukrayna gerilimi açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rusya-Ukrayna gerilimi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimde arabuluculuk rolü üstlenilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime ilişkin arabuluculuk rolünü Türkiye olarak üstlenebileceklerini ifade etmişti.

Erdoğan cuma namazı çıkışı konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Daha önce de açıkladığım gibi bir defa Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tutunuz herhangi bir işgale yönelik bir gelişmenin olması ya da bir savaş çıkması bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur. Bu bölgeyi ciddi manada rahatsız edeceği gibi bugün 40 milyona yakın nüfusu olan Ukrayna ile Rusya’nın burada huzursuzluğun doğmasını Türkiye olarak bizler kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel bir şekilde devam ediyor.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPMAYA HAZIRIZ”

Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri var. Bu siyasi bazda, askeri, kültürel bazda tüm konularda Türkiye-Rusya ilişkileri gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile de aynı şekilde iyi. Bu olumlu gelişmeleri biz Rusya-Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz. Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın olmasına bir barışın özellikle hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz. Bu konuda üzerimize düşen görev neyse hazır olduğumuzu daha önce de ifade etmiştim. Şimdi önümde bir Ukrayna ziyareti var. Bu arada belki sayın Putin ile telefonla veya Moskova ziyareti olabilir. Biz bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.”

Web Banner
Web Banner