Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar!  « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar! 


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Sağlık Bakanlığımızı ve Rönesans firmamızı bu güzel hizmeti ülkemize kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamız başta olmak üzere, koronavirüs salgınında kaybettiğimiz hocalarımızı ve vatandaşlarımızı saygıyla yad ediyorum.

Murat Dilmener hocamız, insanlara hizmet etmeyi hayat gayesi haline getirmiş gerçek bir gönül insanıydı. Kendisine gelen insanı eşrefi mahlukat olarak görüp tüm imkanlarıyla kucaklamış bir kişiydi. Hocamızın ismi elbette gönüllerde yaşayacaktır. Biz de Yeşilköy’de inşa ettiğimiz bu hastaneye ismini vererek hocamıza vefamızı göstermek istedik.

SİSTEMİMİZE GIPTA İLE BAKIYORLAR

Nüfusumuzun neredeyse tamamını kapsayan genel sağlık sigortamıza gıptayla bakıldığını çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz 18 yılda mevcutlarının çoğunu yenilediğimiz bir sağlık altyapısına sahibiz. 1,1 milyonu bulan sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz. Şehir hastanelerimiz de küresel düzeyde bir model haline gelmiştir. Salgın döneminde 2 ayı bulmadan inşasını tamamlayıp hizmete sunduğumuz bu acil durum hastanelerinin örnek alınacağına inanıyorum. Bu hastanelerimizin başka özelliği de var, örneğin Feriha Öz hastanemiz askeri havalimanının ucunda yapılmış ve bir hasta uçakla gelip yaya mesafede hastaneye ulaşabileceği bir yer. Burası Yeşilköy Havalimanımız. Yurtdışından bir hasta gelip, yaya mesafede gelip tedavisini olacak.

Türkiye’nin beklediği kavga değil eser siyasetidir.

-Bu ülkede hiç bir kimse milli iradeyi alaşağı edemez. Her kim Türkiye’de demokrasiyi özgülüğü adaleti daha ileri seviyeye götüreceğine ikna ederse, ülke ona teslim edilir.

Ben Murat Bey’in kızından da şimdi bir şey istiyorum. Sizin bizim bu tesislerimize doktorlar yetiştirmeniz lazım

 

Web Banner
Web Banner