CHP’yi sarsan anket! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

CHP’yi sarsan anket!


Web Banner

Araştırma şirketi Areda Survey, geçtiğimiz haftaya damgasını vuran “Saray’a çıkan CHP’li” tartışmasına ilişkin bir kamuoyu araştırması yaptı.

Areda Survey, 1100 kişinin katılımıyla aralarında “Saray’da görüşme” iddiası başta olmak üzere siyanür yasağı da dahil son günlerde en çok konuşulan konularla ilgili bir araştırma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Areda Survey, 27-28 Kasım tarihleri arasında yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı. “Saray’da görüşme” iddialarının da katılımcılara sorulduğunu araştırma sonucunda duyuran şirkete göre, iddiaların en çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yıprattığından yana katılımcıların görüş belirttiği ifade edildi.

Katılımcıların yüzde 54,5’i Kılıçdaroğlu’nu, yüzde 36,9’u Muharrem İnce’yi, yüzde 3’ü CHP’yi, yüzde 2,9’u AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yüzde 2,6’da diğerlerini iddiaların zarar verdiği belirtildi.

‘İddiaları Kılıçdaroğlu servis etti’

İddiaları medyaya kimin servis ettiği sorusuna ise katılımcılar, yüzde 52,2 Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 41,2 CHP’yi karıştırmak isteyenler, yüzde 2,6 Muharrem İnce’ye yakın olanlar, yüzde 1 AK Parti, yüzde 0,2 Ekrem İmamoğlu ve yüzde 3 diğerleri cevabını verdiği açıklandı.

Web Banner
Web Banner