Charlie Hebdo’dan skandal karikatür! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Charlie Hebdo’dan skandal karikatür!


Web Banner

Birçok skandal karikatüre imza atan Fransız Charlie Hebdo dergisi, bu kez Türkiye’deki depremi hedef aldı.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremini “Türkiye’de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok” yazısıyla verdi. Hem Türkiye’den hem de dünyadan sosyal medya kullanıcıları, derginin paylaşımına tepki gösterdi.

BU İLK DEĞİL

Charlie Hebdo daha önce de İtalya’daki depremi hedef aldı. İtalya’da 2016’da 294 kişinin yaşamına mal olan depreme ilişkin çizdiği karikatürle tepkilere hedef oldu.

Feliz imzası taşıyan “İtalya depremi” başlıklı karikatürde resmedilen yaralılar, İtalyan makarnalarına benzetilirken, yıkılan binaların, molozların altında kalanların yine İtalyanların ünlü yemeği, kat kat hamurdan yapılan lazanyaya benzetilmesi büyük tepkiye yol açmıştı.

‘HİCİV DEĞİL ÇÖP’

O dönem Forza Italia Partisi milletvekillerinden Barbara Saltamartini de Twitter hesabından, “Charlie Hebdo’nun karikatürü, depremde kaybettiklerimize yönelik aşağılık ve incitici. Bu dergi bir hiciv değil ama bir çöp” yorumunu yapmıştı.

İslam ya da Hristiyanlık gibi dinlere karşı çizdiği skandal karikatürlerle bilinen dergi, Bodrum’da kıyıya vuran Suriyeli göçmen çocuk Aylan Kurdi’yi de hedef almıştı.

Web Banner
Web Banner