BİLSEM’lerin sayısı daha da artırılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

BİLSEM’lerin sayısı daha da artırılacak


Web Banner

Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi’nde dün düzenlenen programda konuşan Bakan Özer, son 20 yılda eğitimde bütün engellerin ortadan kaldırıldığı bir döneme tanıklık edildiğini söyledi. BİLSEM’lerde özel yetenekli gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri için sürekli yanlarında yer aldıklarını, gençleri yeni programlarla desteklediklerini belirten Özer, özel yetenekli öğrencilerin BİLSEM’lere erişimini kolaylaştırmanın önemini vurguladı.

2021’in sonunda BİLSEM’leri 225’e çıkardıklarını, 2022’de hedefin 350 olduğunu dile getiren Özer, “Dört ayda hedefi aştık, 355’e ulaştık. Şu anda 81 ilde 355 tane bilim sanat merkezimiz gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetindedir. İnşallah bu sayı daha artacak” dedi.

Bu yaz BİLSEM’lerde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrencilerin değil 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik yaz okulu açacaklarını duyuran Özer, “Yaz okulunda iki ders olacak. Bir, bilim dersi olacak; ikincisi sanat dersi olacak” dedi.

BİLSEM Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yapılan atölyelerin açılış programına katılan Bakan Özer, bu yıl yaz okullarını da açacaklarını söyledi. 

Web Banner
Web Banner