Bilim adamları koronavirüsün bulaştığı hayvanı açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bilim adamları koronavirüsün bulaştığı hayvanı açıkladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, virüsün “pangolin” denilen bir memeliden yayıldığını belirtti.


Web Banner

Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüsü salgını önlenemez bir şekilde yıkıma devam ediyor.

İDDİAYI REUTERS GÜNDEME TAŞIDI

Birçok ülkeye sıçrayan virüsle ilgili aşı çalışmaları devam ederken, salgının nasıl ortaya çıktığıyla ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Ölümlerin başladığı ilk günlerde yarasa, yılan ve maymundan insanlara bulaştığı öne sürülen koronavirüsünün “pangolin” denilen bir memeli türünden çıktığı belirtildi.

BAŞ ŞÜPHELİ HALİNE GELDİ

Reuters’ın Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanlarına dayandırdığı habere göre, pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolinin salgındaki baş şüpheli haline geldiği ifade edildi.

“SON BULGULAR ÇOK ÖNEMLİ”

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Son bulgular hastalığın önlenmesi ve kontrol altına alınması için büyük önem taşıyor” denildi.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA

Nesli tükenme tehdidi altındaki türler arasında gösterilmesine rağmen, geçtiğimiz yıl 100 binden fazla pangolinin yasa dışı olarak avlandığı belirtiliyor. Pangolinlerin boyları 30 santimetre ile 1 metre arasında değişiyor.

Web Banner
Web Banner