Bekir Bozdağ: TTB ve TMMOB çalışmasında sona geldik « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bekir Bozdağ: TTB ve TMMOB çalışmasında sona geldik


Web Banner

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ilgili çalışmanın sonuna gelindiğini belirten Adalat Bakanı Bozdağ, yakında kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK) Dedeman Otel’de düzenlenen İnsan Hakları Kurulları Birinci Bölgesel Toplantısı’na katıldı.

Bozdağ, bugüne kadar yasal ve anayasal düzenlemelerle yasakların kaldırıldığını ifade etti.

Hak arama yollarının da artırıldığını aktaran Bozdağ, insan hakları alanında son 20 yılda önemli reformların hayata geçirildiğini belirtti.

AA’nın haberine göre Adalet Bakanı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Türkiye’de çok sayıda meslek örgütünün bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, hiçbir meslek örgütünün, amacı dışında faaliyette bulunamayacağının, anayasa hükmü olduğuna dikkati çekti.


“Kimyasal silah kullandığı iftirası yapanlara destek verildiğini görüyoruz”

“Bazı meslek örgütlerinin, amaçlarını bırakıp başka faaliyetlerin içerisine girdiğini” söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

“Ben şimdi Türk Tabipleri Birliği’nin, siyasette olan bir kardeşiniz olarak tabiplerin hakkını savunduğuna şahit değilim. Sadece iktidarın zarar göreceği bir şey varsa orada iktidar zarar görsün diye, tabiplerin menfaati olsun diye değil.

Bugüne kadar Tabipleri Birliği’nin, Türkiye’deki tabiplerimizin mesleki menfaatleri, meslekleri ve diğer alandaki işlerinin daha iyi olması için sundukları tek bir tedbir, tek bir öneri yoktur. PKK terör örgütünün, başkaca bir terör örgütünün başı dara girdiğinde ya da ihtiyacı olduğunda onların lehine açıklama yapmada yarışa girenler var.

Tabiplerin lehine açıklama yok ama Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ‘kimyasal silah kullandığı’ iftirası yapanlara destek verildiğini görüyoruz.

Tabipleri Birliği’nin böyle bir görevi var mı? Başkaca bir meslek örgütünün böyle bir görevi var mı? Hiçbir meslek örgütü, kuruluşları, amacı dışında faaliyette bulunamaz. Bulunduğu zaman bunun hukukta bir karşılığı vardır, hukuk da bununla ilgili gereğini yapacaktır.”

Bekir Bozdağ: TTB ve TMMOB çalışmasında sona geldik VİDEO


“Çalışmada sona geldik”

Bozdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ilgili çalışmanın da sonuna geldiğimizi ifade etmek isterim. Yakında bu çalışmayı da kamuoyumuzla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Web Banner
Web Banner