Başakşehir’de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri Anıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Başakşehir’de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri Anıldı

BAŞAKŞEHİR İlçe Milli Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma  ve  Öğrenci Sempozyumu Açılış Töreni; Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Web Banner

15 Temmuz’da darbe kalkışması ve işgal girişiminin bertaraf edilmesinin 5. yıl dönümünde bu kutlu zaferin Başakşehir’de unutulması, unutturulmasına ve ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına milli hafızalarımızı canlı tutmak amacıyla BAŞAKŞEHİR İlçe Milli Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma  ve  Öğrenci Sempozyumu Açılış Töreni; Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tayyip Tanrıkulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun,AK Parti İlçe Başkanı Sabahattin Kayas, Kurum Amirleri,  Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Tunahan Camii İmam Hatibi Fatih Toygun Hocamızın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun’un açılış konuşması ve Kaymakam Uğur Turan’ın selamlama konuşmalarının ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Yıldız Nurullah Genç’in  ’15 Temmuz Destanı’ isimli şiirini seslendirdi.

“Dakika dakika 15 Temmuz Darbe Girişimi” videosu ile hafızalar tazelendi. Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sahnelediği “15 Temmuz’da Bir Salâ’ isimli tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. İlçe öğretmenlerinden Abdullah Taşkıran’ın kendi bestesi olan “Vatan Sevdası” marşı kendisi tarafından seslendirildi.

Programın son bölümünde Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Fatih Yavuz Kışkoymaz  Bakara Suresi, 153/157. Ayetlerini okudu; ardından Dolapdere Sanayi Sitesi Camii İmam-Hatibi Emin Yavuz Yiğit Hocamız hatim dualarını gerçekleştirdi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Web Banner
Web Banner