Bakanlıktan sözleşmeli memura kadroyla ilgili açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakanlıktan sözleşmeli memura kadroyla ilgili açıklama


Web Banner

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin detayları paylaştı.

Sözleşmeli memurlara kadro verileceğinin açıklanmasının ardından binlerce memur, kadroların ne zaman verileceğini merak ediyordu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamasıyla memurlara müjdeyi verdi.

Sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçişinde aranan statülerini açıklayan Erdoğan, “Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Sözleşmeliden kadroluya geçiş 3+1 yıl sonunda gerçekleşecektir” dedi.


520 bin sözleşmeli memurun 424 bini kadroya atanabilecek

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, detayları paylaştı.  Buna göre, 424 bin sözleşmeli memur kadrolara atanabilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Kadroya hemen geçmek istemeyenlerin hakları saklanacak”

“Kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkan sağlanmaktadır.

Kadroya hemen geçmek istemeyenlerin hakları saklanacak.

Sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden; kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş kapsamı dışında kalacaktır.”

Web Banner
Web Banner