Bakan Gül’den Wikipedia açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Gül’den Wikipedia açıklaması


Web Banner

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır.” dedi.

Bakan Gül’ün açıklamalarından satır başları;

Doğu Akdeniz

Doğu Akdeniz’de uluslararası hukukun gerektirdiği tüm adımları attık. Türkiye, tarih boyunca hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmemiştir.

AİHM nezdinde Türkiye’deki ihlallere yönelik 2019’da, bir önceki yıla kıyasla ihlal kararı sayısı 140’tan 96’ya gerilemiştir.

2019’da AİHM’de ülkemize ilişkin 732 dosya kapatılmıştır. Görülen dosya sayısı ise tüm zamanların en düşük miktarı olan 680’e gerilemiştir.

FETÖ ile mücadele

289 fiili darbe davasının 272’sinin tamamlandığını, 17 davanın şu an derdest olduğunu ifade etmek isterim.

Yargı hiçbir yerden emir almaz

Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer; Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır. Bu anlayışa aykırı her türlü girişimin karşısında olacağımız da bilinmelidir.

Nöbetçi noterlik uygulaması

9 ayda 598 bin 572 kişi hafta sonu noterde işlem yaptı.

2019’DA 391 bin uyuşmazlık arabulucuya gitmiş

2019’da iş hukuku alanında 391 bin uyuşmazlık arabulucuya gitmiş, 230 bini anlaşmayla sonuçlanmış. Bu, 400 mahkemenin 1 yılda bakacağı iş demek..

Kadına şiddet

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu’nun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için tüm çalışmalar yapıldı. Bu konuda elbette yargı sonuçtur, olan hadiseyi cezalandırır ama ortak dileğimiz o kişi bu şiddete maruz kalmadan, yaralanmadan, saldırı yapılmadan bu işlerin önlenmesi…

Wikipedia açılacak mı?

Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır.

Web Banner
Web Banner