Bahçeli’den 6’lı masaya 3 dönem resti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bahçeli’den 6’lı masaya 3 dönem resti

6’lı masanın anayasa çalışmasında yer alan ‘7 yıl 1 seçim, Cumhurbaşkanı’na 1 dönem görev’ önerisine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yanıt geldi


Web Banner

MHP lideri Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle; Bir kültürü bayrak yapan milletler tarihe yön vermeyi başarmışlardır. Bize göre Türk milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır.

Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse, gücünü ve günenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır. Şuandaki muhalefet partilerin açmazı da buradadır. Zillet İttifakı’nın ne cevabı cevaptır, ne siyaseti siyasettir.

Hayat bizimle sınırlı değildir. İstisnalar dışında nasıl 100 yıl evvel bugünün insanları hayatta değilse 100 yıl sonra da bugünün insanları hayatta bulunmayacaktır. Maşaları günübirlik siyaset yapabilir. Başkaları sadece başkalarının peşinden koşabilir. Ancak biz öyle davranamayız.

Artık ev ev dolaşıyoruz, kapıları çalıp kalplere misafir oluyoruz. Komşularımızla buluşuyor, hatırlarını soruyoruz, onlara düşüncelerimizi anlatıyoruz. Biliyoruz ki; komşu komşunun külüne muhtaçtır. İyi komşu demek aile demektir. Aile demek tek yürek olmuş insanlar demektir. Bizim güneyden kuzeye doğudan baıtya büyük bir aileyiz.

Türkiye’yi zilletin boyunduruğu altına almaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Nerede bir insanımız varsa iradesine talibiz. Hiçkimseyi ayırmadan, hepsini kardeş görerek Cumhur İttifakı’nın muhteşem zaferine birlikte imza atacağız. Buluşmanın adresi Türk milletidir.. Biz dün görevden kaçmadık. Bölünmeye ve kardeş kavgalarına ‘hayır’ diyenlerle aynı yolun yolcusuyuz.

53 yıllık siyasi mazimiz şahittir ki; milliyetçi ülkücü hareketi bozmayan her mensubu adam gibi adamdır. Allah’tan niyazım; emeklerimizi, çalışmalarımızı karşılıksız bırakmaması bizleri mahcup etmemesidir. Biz sefere talip olduk zafer Cenabı Allah’tandır.

3 BÖLGEYİ İŞARET ETTİ

Münbiç, Tel Rıfat, Ayn el Arab’ta terörist bırakılmamalı, silindir gibi ezilmelidir. Tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacak, sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Çocukları katleden canilere ihanetlerinin bedeli ödettirilecektir. Canlı terörist bırakılmamalıdır.

Cibiliyetsiz ekran yüzlerinden gerçekten midemiz bulanmaktadır. Türkiye’nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekatını ulu orta dillendirmesi güvenlik zaafıdır. Buna bir sınır konulmalıdır. Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir. Önüne gelen, dili olan, yanaşık düzen nedir bilgisi bulunmayan, ne kadar geveze yorumcu, sözde uzman varsa Türkiye’nin kara harekatı şu günde olacaktır yorumunu yapmaktadır.

Silahlı kuvvetlerinin bölücü terör kaynağında vurması ve güney sınırlarımızın emniyeti temel gündemimizdir. Kandil’den Ayn el Arab’a kadar bölücü terör örgütünün kafası koparılmalıdır.

 

Buradan Türk’e kefen biçmeye hazırlanan… Bir kez daha uyarıyorum. Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. Bunu Çanakkale’de ödediniz. Milletimizi çaresiz sanmayın. Cumhur İttifakı alçak emellere göz yummayacak, izin vermeyecek, ön açmayacaktır. Hiçbir katil, zalim Türkiye’nin yıkımını göremeyecektir. ey Türk düşmanları bu davayı aşamazsınız. Cumhur İttifakı sıkılmış bir yumruk gibidir.

Anıları kafi görerek geleceğin analizini yapmadan mevcut oyalanma yoktur. Yalnız heyecandan ibaret bir destek ile sağduyu macera arayışa yer yoktur. Günübirlik yaşamanın ve yorumlamanın Türkiye’mize bir desteği olamayacaktır. En küçük ihmalimiz büyük badirelerin kapılarını açabilecektir. Doğru zamanda uygulayacağımız yanlış siyasetin bizlere umut bağlamış milletimizi felakete götüreceğini biliyoruz. Bizim siyaseten ilerleyişimizin yol haritasında akıl, sabır, inanç, denge, ihtiyat yer almaktadır.

Bizim hedeflerimiz büyüktür. Gözlerimizin fecri ufuk ötesini aydınlatacak şekilde keskin ve kuşatıcıdır. Bu yüzden sürekli olarak önce ülkem ve milletim sonra partim dememiz boşuna değildir. Terör kazınana kadar durmayacağız. Küresel emperyalizme aman vermeyeceğiz. Bizim başarımız Cumhur’un, Cumhuriyetin başarısıdır.

Emin olunuz, inanınız, itimat ediniz… Şunu da unutmayınız… İlk zafer de son zafer de elbette bizimdir. MHP ve Cumhur İttifakı içinde milletin olmadığı hiçbir hedefi asla kabul etmez, etmeyecektir.

KONYA’DA BARINAKTA KÖPEK KATLİAMI

Fikir, ülkü, iyi kalp sahibi insan hem bugünün hem de geleceğin şefkat mimarıdır. Nefes almak bile şükredeceğimiz nimettir. Allah’ı sevmek insanı sevmektir. Yaratılan her mahluka sevgiyle bakmaktır. Hayvanları sevmeyenlerin insanları sevmesi beklenmemelidir. Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir.

Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır. Sahipsiz gezen hayvanların da çocuklarımıza, kadınlarımıza ve savunmasız insanlara saldırıları da gözlenmektedir. Bu sorununun önüne geçmek yerel yönetimlerin görevidir. İnsan-canlı dengesinin korunması elzemdir. Hayvanları Koruma Kanunu ile yaptığımız değişiklikleri dikkate alarak, eksikleri bertaraf etmek zorundayız. Hem insanımız zarar görmesin, hem hayvanlar zulme maruz kalmasın düşüncesindeyiz. Zulmün pişmanlığı olamaz.

 

 

2023 SEÇİMLERİ

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere sıkı hazırlık döneminden geçiyoruz. 2023’e doğru adayımız bellidir, adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yeni anayasa başlıca gayemizdir. MHP olarak, 100 maddelik yeni bir anayasa teklif metnimizi paylaşmıştık.

Artık yeni anayasa hazırlamak milli vecibedir. İpe un serenler, konuşmaya kapalı duranlar demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü yeni bir anayasa ile taçlandırmak sorumluluk bilincinin gereğidir. Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasında tadilat değildir. Maksadımız yama dikmek, eksikleri kapatmak hiç değildir.

6’LI MASANIN ANAYASA ÇALIŞMASI

Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa değişikliği önerisi ölü doğmuş, dağın fare doğurması bile mümkün olmamıştır. Avunma ve avutmaya dayalı beyhude bir çabadır. Bu kadar zahmete niye girdikleri, zillet partilerinin hangi amaçla birbirini ziyaret ettikleri belirsizliğin kuytusunda asılmış levha olarak karşımızdadır. 1982 Anayasası’nda çalakalem yaptıkları değişikliklerin yeni anayasa diye takdim etmeleri zırvadır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, milletin takdirine kara çalmaktır. Zillet ittifakının hevesi kursağında kalacaktır.

Bunlardan hiçbir halt olamaz. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne keyfi demek, anayasal hakları güvencesiz bıraktığını söylemek çok ağır bir bühtandır. Bugünkü temel hak ve hürriyetler hakim olmasaydı, televizyonlardan sokak aralarına kadar Türkiye’ye hakaret edenlere fırsat verilir miydi? Yarının Türkiye’sini inşa edeceklerimiz, halbuki darbe yıllarına hizmet ettikleri ortadadır.

Çağrım gelin, Cumhur İttifakı’nın hazırlığına siz de katılın. Siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Gelin Türkiye’nin yanında durun.

6’LI MASAYA 3 DÖNEM RESTİ

6’sını bir araya getirsen bir Milliyetçi Hareket yapmaz. Bu anayasa metni Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 100 maddelik tasla metnidir. Gelsinler bir de bunu okusunlar eğer bunu gördükleri zaman en yakın çöplüğe 6’sını birden atın. TASAV, kurucusu olduğum vakfın eseridir.

Bunların uykularını kaçırayım… 7 yıllık bir seçim yapılacakmış, bir defa görev yapılacakmış. Biz birini tamamladık. ikincisine hazırlanıyoruz. Cumhur İttifakı olarak 2 yetmez, 3 dersek ne yapacaksınız.

Cumhurbaşkanlığı sisteminden geri dönüş yoktur.

Web Banner
Web Banner