Aselsan, Baykar ile sözleşme imzaladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Aselsan, Baykar ile sözleşme imzaladı


Web Banner

ASELSAN yeni iş sözleşmesine ilişkin detayları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı.

Karabağ’ı işgalden kurtarmak için mücadele eden kardeş ülkemiz Azerbaycan’a destek verdiğimiz için Kanada ambargo uygulamıştı.

Şimdi hem envanterimizde yer alan hem de ihraç ettiğimiz milli SİHA’larımızda, @Aselsan’ın geliştirdiği milli elektro-optik sistemi CATS’leri… https://t.co/LmfP2zRL2m

— Haluk Bayraktar (@haluk) May 24, 2023

Açıklamada, “ASELSAN tarafından BAYKAR Makina firmasından 17 milyon 550 bin Dolar tutarında Elektro Optik Sistem teslimatlarına yönelik bir sipariş alınmıştır. Sipariş kapsamında teslimatlar 2023-2024 yıllarında yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Karabağ’ı işgalden kurtarmak için mücadele eden kardeş ülkemiz Azerbaycan’a destek verdiğimiz için Kanada ambargo uygulamıştı.

“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ…”

Şimdi hem envanterimizde yer alan hem de ihraç ettiğimiz milli SİHA’larımızda, @Aselsan’ın geliştirdiği milli elektro-optik sistemi CATS’leri kullanıyoruz.

Milli kameramız CATS bugüne kadar 12 farklı ülkeye ihraç edildi. El ele verip her bir zorluğun üstesinden gelerek kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz…”

 

Web Banner
Web Banner