ASDEP başvurusunu nasıl yapılır? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ASDEP başvurusunu nasıl yapılır?


Web Banner

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ASDEP içim personel alımı yapacağını duyurmuştu. Selçuk’un duyurusu sonra, ASDEP personel alımları hakkında son haberler oldukça dikkatli takip ediliyor. Devlet bünyesinde çalışmak isteyenler, personel alımına yoğun ilgi gösteriyor. Beklenen ASDEP ilanı yayınlandı. Peki, ASDEP personel alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

ASDEP PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ASDEP personel alımı başvuruları ÖSYM’nin resmi internet sayfasından gerçekleştiriliyor. ASDEP başvurusu yapmak isteyenler, https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden KPSS-2019/6 Tercih seçeneğine tıklayarak başvuruda bulunabilecek.

Adaylar başvurularını, www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru sayfasından 27 Kasım ile 6 Aralık arasında yapacaklar.

ASDEP BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ASDEP personel alımı başvuru ücreti 20 TL’dir.

ASDEP PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Genel şartlar:

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

65 yaşını bitirmemiş olmak

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.

Özel Şartlar:

a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak

b) KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli puanı olmak.

ASDEP NEDİR?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır.

Web Banner
Web Banner