Altın fiyatları kritik sınırı geçti! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altın fiyatları kritik sınırı geçti!

Altının gram fiyatı, 500 lira sınırını geçti. Bayram tatili nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde dolar/TL’de ise yükseliş eğilimi devam ediyor.

Bu haber 14 Mayıs 2021 - 13:30 'de eklendi ve 106 kez görüntülendi.

Dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, yeni güne 500 lira seviyesinde başladı.

Altının ons fiyatı ise dün yüzde 1,2 değer kaybetmesinin ardından bugün  1.826 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD’de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 4,2 ile beklentilerin oldukça üzerinde gelmesinin küresel piyasalarda enflasyon endişelerini artırdığını, söz konusu veri sonrası yüzde 1,70’e çıkan ABD 10 yıllık tahvil faizinin altının ons fiyatında satış baskısı oluşturduğunu kaydetti.

YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDİYOR 

Bayram tatili nedeniyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde dolar/TL’de yükseliş eğilimi devam ediyor.

ABD’de beklentileri aşan enflasyonun ardından dolarda yaşanan küresel güçlenme yerini yatay seyre bırakırken, dolar/TL 8,51 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından 8,51 seviyesine kadar çıktı. Euro/TL ise 10,30 seviyesine kadar yükseldi.

ABD’de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda yüzde 4,2 ile tahminlerin oldukça üzerinde arttı. Söz konusu veriyle birlikte yükseliş eğiliminde hareket eden ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi, yüzde 1,70’e yükselirken, şu dakikalarda yüzde 1,68 seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, enflasyonist baskılarla başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere küresel bazda merkez bankalarının faizleri öngörülenden daha önce artırmak zorunda kalması ihtimali nedeniyle tahvil ve döviz piyasalarında oynaklığın arttığını aktardı.

Bugünün veri gündeminde ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile haftalık işsizlik başvurularının olduğunu bildiren analistler, ABD’nin 10 yıllık faizindeki gelişmelerin de yakından takip edileceğini söyledi.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN