Almanya’dan Ukrayna’ya tepki çeken yardım teklifi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Almanya’dan Ukrayna’ya tepki çeken yardım teklifi!

Almanya’nın Rus işgali tehlikesindeki Ukrayna için 5 bin askeri kask gönderme önerisine tepki yağdı. Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko


Rusya’nın Ukrayna sınırına yığdığı 10 bin asker bölgede krizine neden olmaya devam ediyor. ABD ve birçok Avrupa ülkesinden tepkiler üst üste gelirken, Almanya’nın işgalin gölgesindeki Ukrayna’ya 5 bin askeri kask gönderme teklifi tepkilere neden oldu.

Almanya, Ukrayna'ya 5 bin miğfer gönderecekAlmanya, Ukrayna’ya 5 bin miğfer gönderecek

AB’DEN UKRAYNA’YA 1 MİLYAR 200 MİLYON EUROLUK YARDIM PAKETI

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, açıklamaya yaparak işgalin eşiğindeki Ukrayna’ya 1 milyar 200 milyon euroluk yardım paketi göndereceklerini belirtti. İngiltere olası bir işgale karşı Ukrayna’ya tank savar silahı gönderirken Kanada da küçük bir askeri birliğini Kiev’e gönderdi.

Çekya, Ukrayna'ya 4 binden fazla top mermisi yollayacakÇekya, Ukrayna’ya 4 binden fazla top mermisi yollayacak

ABD Dışişleri resmen doğruladı: 8 bin 500 asker hazır!

ABD’den Ukrayna’ya 79 tonluk askeri yardım paketi

UKRAYNA CEPHESİNDEN TEPKİ 

Avrupa ülkelerinden Ukrayna için peş peşe destek mesajları gelip yardım paketleri gönderilirken Almanya’nın sessiz tavrı dikkat çekiyor. Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz tehdit altındaki ülkeye silah sağlamayı reddetti.

Yaşanan olayların ardından Ukrayna cephesi, Almanya’nın sessiz kalmasını eleştirdi. Uzmanlar Almanya’nın Rus gazına güvenmesi ve damalı askeri geçmişinin Scholz’un yardımı kısıtlama kararını etkilemiş olabileceğini düşünüyor.

“BUNDAN SONRA DA YASTIK MI GÖNDERECEKLER?”

Almanya’nın Ukrayna için yaptığı 5 bin kask teklifi ise gerilimi iyice tırmandırdı. Teklifin ardından Kiev belediye başkanı Vitali Klitschko, teklifi ‘şaka’ olarak nitelendirdi ve “Savunma bakanlığı, her an Ukrayna işgalini başlatabilecek mükemmel donanımlı Rus kuvvetleriyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değil. Almanya bundan sonra ne tür bir destek gönderecek? Yastıklar mı?” dedi.