Alman Bakan’a Osman Kavala tepkisi! Bakan Çavuşoğlu: Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Alman Bakan’a Osman Kavala tepkisi! Bakan Çavuşoğlu: Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz


Web Banner

Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği’nde 18.15’te başlayan iki bakanın baş başa görüştü. Bakanlar görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenliyor. 

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyle: Her şeyden önce Suriye’de biz tüm terör örgütlerine karşı mücadele verdik, şehitler verdik. DEAŞ ile bizimle mücadele etmek istiyorsanız bizim gibi sahaya inersiniz. Uluslararası hukuk çok önemli. Yunanistan’ın geri itmelerini, ölüme terk etmeleri Avrupa Birliği sınırlarını korumak anlamına gelmez. Sayın Baerbock şimdi Yunanistan’dan geldi. 14 senedir orada yaşayan Türk azınlığın hakları hakkında kararlar uygulanmıyor. Gelelim Norveç’e. Çocuklara ilişkin sosyal haklara ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyor. AİHM kararlarını Yunanistan’a hatırlatmazken niye sürekli Kavala konusunu gündeme getiriyorsunuz? Çünkü Kavala’yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz. Bu konularda çifte standarda düşmeden, hukuk çerçevesinde biz Türkiye olarak konuşmaya hazırız. Ben Tahran’daki buluşma ile ilgili şunu beklerdim: Türkiye’nin Putin ile görüşmesinden sonra tahıl ihracının önündeki engelin kaldırıldığı vurgusunun yapıldığını beklerdim. Bu adalar Yunanistan’a Lozan Paris Barış Antlaşması’yla verildi. Yunanistan bunları silahlandıramaz, deniyor. Ama Yunanistan bunu silahlandırıyor. Yunanistan Avrupa Birliği ülkesi diye yanlış yaptığı halde sahip çıkmak doğru değil. Biz mektup yazdık bunu anlattık. Uluslararası hukukla cevap veremiyor. Eğer suçluysa siz de haksızsın diyebilmelisiniz. Ama bunu diyemiyorsunuz. Her türlü istismarda, kol kırılır yen içinde kalır, diye bizde söz var. Bu tür anlaşmalarda Avrupa Birliği olarak önemli ülkeler olarak Almanya olarak biz bu konuda ne yapabiliriz diye bakmalısınız. Sayın Merkel döneminde Almanya dengeliydi. Biz üçüncü taraflara dengeli olun adaletli olun diyoruz. Yunanistan da bizim tarafımızı tutun, diyor. Maalesef başarılı da oluyor. Biz Almanya’nın dengeli tutumunun devam etmesini bekliyoruz. Bir ülke haksızken onun yanında olmak doğru olmaz. Yunanistan’ı Yunanistan’ın yaptığı kabul edilebilir değil. 

Annalena Baerbock: 5 aydan beri ilk defa Odessa Limanı’ndan tahıl sevkiyatına başlanacak. Büyükelçilerimiz burada hazır bulunuyorlar. Bu Türkiye’nin burada sağladığı büyük bir başarıydı.

Ukrayna: Türkiye’den sinyal bekliyoruzHaberi Görüntüle

Web Banner
Web Banner