Abdullah Ağar: Teröristlerin kalbine hançeri soktuk « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Abdullah Ağar: Teröristlerin kalbine hançeri soktuk

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde 21 Ekim’de başlayan ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ‘Girilemez’ denilen noktadaki operasyonlarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.


Web Banner

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde operasyon 21 Ekim’de başladı. 16.30 sularında Kartal Tepe bölgesi, savaş uçakları ve sınır hattındaki obüslerle yoğun şekilde ateş altına alındı. Gece ise komandolar  özel birlikler helikopterlerle bölgeye indirildi.

Bölgeyi ablukaya alan Mehmetçik, 22 Ekim’de karadan ilerlemeye başladı, şiddetli çatışmalar yaşandı.

AĞAR: AVAŞIN-BASYAN’DA YAŞANAN OLAYLAR SON DERECE ÖNEMLİ

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar’ın TRT Haber’de yaptığı değerlendirme şu şekilde;

YPG/PKK’nın hesaplarını veya açıklamalarını takip ederseniz onlar sözde gerilla dedikleri teröristlerin kahramanlığına vurgu yaparlar. Şu ana kadar yaşadıkları büyük güç kaybını Türkiye’nin teknolojik gücüne SİHA’lara, İHA’lara teknolojik savaş uçaklarına bağlarlar. Yani kendilerinde olmayanlara bağlayıp kendileri için sözde bir kahramanlık destanı yazmaya çalışırlar. Bunu kırıp atması açısından Avaşin-Basyan’da yaşanan bu olaylar son derece önemli.

Mehmetçik onların “Kurtarılmış bölge” ilan ettikleri dedikleri, sözde devlet ilan ettikleri coğrafyada onların kalbine hançeri soktu.

 

Web Banner
Web Banner