Koronavirüs salgını Türkiye’de toplam can kaybı 725 olurken 3 bin 892 yeni vaka tespit edildi. Türkiye genelinde toplam vaka sayısı 34 bin 109’a yükseldi.Ülke olarak büyük tedbirlerin alındığı bu günlerde ,Polis, jandarma, şoför, temizlik personeli, zabıta, gazeteci ,stk’lar ve benzeri işlerde çalışanlar Vefa destek gurupları bünyesinde tüm risklere rağmen görevlerini ifa ediyorlar.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve kararlar bir bir uygulamaya konurken, insanlardan da mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları isteniyor.

Ancak bu zor süreçte en büyük ve önemli görev, sağlık çalışanlarına düşüyor. Tabii ki bu dönemde onlar kadar da olmasa da işleri gereği sokağa çıkmak ve çalışmak zorunda kalan çeşitli meslek sahipleri bulunuyor.

Bunların en başında vatandaşların her türlü ihtiyacını gideren ve salgının bulaşmaması için sokaklarda denetim yapan, bir yandan da suç ve suçlular ile uğraşan emniyet ve jandarma birimleri bulunuyor.
Vatandaşın her türlü yardım talebine koşan onlara hastalık konusunda doğru bilgiler aktaran ve evlerine gitmeleri için uyaran zabıta ekipleri var.

Yine çalışmak zorunda olan diğer kamu personeli ile vatandaşların ulaşımını sağlayan şoförler, halka haberleri aktaran gazeteciler ve hemen hemen her noktada temizlik yapan görevliler gibi işini yapmak için sokağa çıkan binlerce insan var.

Koronavirüs salgını nedeniyle başta sağlık çalışanları olmak üzere, işi gereği açık alanlarda veya insanlar ile yakın temasta çalışmak zorunda olan, Polis, jandarma, şoför, temizlik personeli, zabıta, gazeteci ve benzeri işlerde çalışanlar büyük bir alkışı hak ediyor.
KAYNAK : http://kamudanajans.com/