ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) uygulamasında kritik bir geçiş süreci kararı alındığını duyurdu.
2026 Yılında Dus Sınavı İki Kez Olacak
2026 ÖSYM Sınav Takvimi’nde DUS’un tek sınav olarak planlandığını hatırlatan Ersoy, adayların hak kaybı yaşamaması için istisnai bir düzenlemeye gidildiğini belirtti:
“Herhangi bir mağduriyete yol açmamak amacıyla 2026’ya mahsus olmak üzere DUS’un iki defa yapılması, 2027’den itibaren ise tek sınav olarak sürdürülmesi planlanmıştır.”
Bu karar, 2025 yılındaki ikinci dönem DUS’tan sonra yapılan değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirmesi doğrultusunda alındı.
DUS 2026 Tarihleri
Güncellenen ÖSYM takvimine göre DUS’un 2026 yılında yapılacağı tarihler şunlardır:
• DUS 1. Dönem: 26 Nisan 2026
• DUS 2. Dönem: 1 Kasım 2026
DUS sınavı, 2012–2023 döneminde genellikle Eylül ayında ve yılda sadece bir kez yapılıyordu. Uzmanlık alanlarındaki artan ihtiyaç nedeniyle 2024 ve 2025 yıllarında yılda iki sınav uygulamasına geçilmişti. 2026 yılındaki bu çift sınav kararı, uzun vadede tek sınava geçiş sürecinin yumuşak geçmesini sağlamayı amaçlıyor.