Altın rekor kırmaya devam edecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altın rekor kırmaya devam edecek mi?

Bu haber 22 Eylül 2024 - 18:55 'de eklendi ve 2 kez görüntülendi.

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indiriminin ardından rekor kırmaya devam ediyor. FxPro’nun Kıdemli Piyasa Analisti Alex Kuptsikevich, bir notta altın vadeli işlemlerinin, Hazine tahvil getirileri ve dolar güçlenmesine rağmen kazançlarını artırdığını belirterek, “Bu durum altın fiyatlarının düşmesine yönelik pozisyonlarda zorunlu tasfiyelerin piyasadan çıkışının bir işareti olabilir” dedi.

Aralık teslimli altın vadeli işlemler, cuma günü yüzde 1.2 artışla rekor seviye olan 2 bin 646,20 dolardan kapandı. Altın, bu yıl yüzde 27,7 oranında değer kazandı ve son bir yılda yüzde 36’lık bir yükseliş gerçekleştirdi.

FxPro’nun Kıdemli Piyasa Analisti Alex Kuptsikevich, bir notta altın vadeli işlemlerinin, Hazine tahvil getirileri ve dolar güçlenmesine rağmen kazançlarını artırdığını belirterek, bunun, altın fiyatlarının düşmesine yönelik pozisyonlarda zorunlu tasfiyelerin piyasadan çıkışının bir işareti olabileceğini söyledi.

MarketWatch’ta yer alan habere göre, “Kısa pozisyonların zorunlu tasfiyesi, altın fiyatını tarihsel zirvelere çıkarabilir” diyen Kuptsikevich, doların genel olarak büyük para birimleri karşısında gücünü koruduğunu ve artan tahvil getirilerinin altın için elverişsiz bir ortam yarattığını belirtti.

Altındaki son alımlar neyle ilgili?

HSBC’de Kıdemli Değerli Metaller Analisti James Steel ise altındaki son alımların büyük ölçüde teknik ve ivme ile ilgili olduğunu kaydederek, “Şu ana kadar süren yoğun yatırımcı talebinde bir yorgunluk görebiliriz” dedi.

Steel, Fed’in faiz indirimi döngüsünün altın fiyatlarını kısa vadede yükseltmeye devam edebileceğini ancak piyasanın yorgunluk belirtileri gösterebileceğini ekledi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri