2023 GSS prim borcu silinecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2023 GSS prim borcu silinecek mi?

GSS prim borcu için af olup olmayacağı, GSS borcu bulunan binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak vergi affı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki 2023 GSS prim borcu silinecek mi?

Bu haber 24 Ocak 2023 - 15:08 'de eklendi ve 170 kez görüntülendi.

GSS borçlarının affının olup olmayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından SGK ve vergi borçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki GSS borçları silinecek mi?

GSS borçları silinecek mi?

GSS borçları son dönemde gündeme gelen konulardan oldu. GSS borçları, aylık gelirin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit edilerek bulunmakta. Gelir testi yaptırmayan kişilerin asgari ücretin %3’ü tutarında hanesine borç yazıldığı bilinmekte.

Ayrıca bu borç belirlenen süre içerisinde ödenmediğinde kişilerden faiz aldığı biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi affına hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarını kaldırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

2 bin lirayı aşmayan borçlar siliniyor

“Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz.” diyen Erdoğan, 2 bin lirayı aşmayan borçların silindiğini söyleyerek “Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz. Yüksek öğretim kredi borçlarının artışına son verdik. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları silmiştik. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN