2 ayda 16 bin kütüphane kuruldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2 ayda 16 bin kütüphane kuruldu


Bakan Özer, törendeki konuşmasında aydınların isminin kütüphanelere verilmesi projesinin temel özelliğinin okulların ve öğrencilerin bu isimlere emanet edilmesi olduğunu belirterek, Prof. Dr. Erol Göka’nın da ayda en az bir kere öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesiyle 2 ayda 16 bin 361 kütüphane yaptıklarını, okul kütüphanelerindeki kitap sayısının 28 milyondan 70 milyona çıkarıldığını ifade eden Özer, yıl sonunda sayının 100 milyona ulaşacağını söyledi. “Öğretmenlerimiz ne kadar güçlüyse eğitim sistemimiz o kadar güçlü” diyen Bakan Özer, bu bilinçle attıkları adımlar hakkında şu bilgileri verdi: “Birinci adımımız İstanbul’da bir yönetici akademisi kurarak Türkiye’deki tüm okul yöneticilerinin İstanbul’da kültür, tarihi, medeniyet bilinci seminer serilerine dahil etmek oldu. İkincisi, öğretmenlerimizin kişisel gelişimleri ve mesleki gelişimleriyle ilgili çok kapsamlı eğitimlere ağırlık verdik.”

2021’de öğretmen başına düşen eğitim saatini 44’ten 94’e çıkardıklarını kaydeden Özer, 2022’deki hedefin 120 saate çıkarmak ve 2021’de öğretmen eğitimi için ayrılan 8,9 milyonluk bütçeyi 292 milyona çıkarmak olduğunu dile getirdi.