Zulüm yapanlar cezasını bulsun! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Zulüm yapanlar cezasını bulsun!


Kobani bahanesiyle 2014’te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verilmişti Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Remzi Özmen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu karara atıfta bulunarak,”Devletin hafızası güçlüdür. Hak yerine gelsin, zulüm yapanlar cezasını bulsun. 2014 Ağustos ayında görevden alınan okul müdürleri için Eyüp Sultan meydanında Eylemdeydik. 26 Eylül 2014 Unutmadık!’‘ ifadelerini kullandı.

2014 yılın Ağustos ayında Türk Eğitim Sen’e mensup tüm okul müdürleri görevden alınmıştı.

Hukuksuz ve devletin sürekliliğine büyük zarar veren bu uygulama 26 Eylül 2014 yılında İstanbulun birçok ilçesinde olduğu gibi Eyüp Sultanda da siyah çelenk ve başın açıklamasıyla protesto edildi.

Hükümetin Kobani eylemleri olarak bilinen bölücü hareketin yeniden sorgulamasını gönderme getirmesi devletin hafızasında hiç bir yanlışın bedelsiz kalmayacağının göstergesidir. Bu dönemlerde Türk Eğitim Sen üyelerine yönelik hatalı yaklaşımların da hesabı sorulmalıdır. Çünkü devlet kültürümüzdeki adalet anlayışı bunu gerektirmektedir. Bu aynı zamanda ilahi adaletin gereğidir.