Zoom’dan kullanıcı güvenliği için yeni açıklama! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Zoom’dan kullanıcı güvenliği için yeni açıklama!

Zoom, koronavirüsü salgını ile birlikte dünyanın en popüler görüntülü ve sesli konuşma uygulaması haline geldi. 


Web Banner

Zoom, koronavirüsü salgını ile birlikte dünyanın en popüler görüntülü ve sesli konuşma uygulaması haline geldi.

 

Özellikle ücretsiz olması ve sunduğu kolay kullanım ile birlikte çevrim içi görüşmelerin aranan uygulaması ”uçtan uca şifreleme” özelliği tarafında sorunlar yaşıyordu.

İşte Zoom kullanıcı güvenliği için yeni açıklama yaptı.

300 milyon kullanıcının kullandığı ve milyonlarca aktif kullanıcıya ev sahipliği yapan Zoom, veri güvenliği ve kullanıcı verilerinin sızdırılmasına yönelik suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Federal Ticaret Komisyonu ile yapılan anlaşmaya göre, işler değişiyor.

İşte Zoom Video Communications tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer veriliyor:

”Zoom olarak en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliğidir. Kullanıcılarımızın, özellikle de pandeminin yol açtığı küresel sarsıntı süreci boyunca onları her an bir arada tutmamız için her gün bize karşı duydukları bu güven duygusunu sonuna kadar ciddiye alıyor, güvenlik ve gizlilik programlarımızı sürekli olarak geliştiriyoruz.

Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz ilerlemelerden gurur duyuyoruz. FTC (Federal Trade Commission – Federal Ticaret Komisyonu) tarafından belirlenen sorunlar konusunda da halihazırda harekete geçmiş durumdayız. Bugün FTC ile sonuca bağladığımız konu, kullanıcılarımıza güvenli bir video iletişim deneyimi yaşatırken, sunduğumuz platform için inovasyon ve geliştirmelere devam edeceğimiz taahhüdümüze dayanmaktadır.”

Bu açıklamaya göre, Zoom kullanıcı verilerinin güvenliğine yönelik yeni çalışmalar yapacak. Hatırlatmak gerekirse, Zoom bir yıl içinde yüzde 400’ün üzerinde hisse artışına sahip oldu.

 

 

Web Banner
Web Banner