Ziya Selçuk’tan Tasarım beceri atölyeleri açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ziya Selçuk’tan Tasarım beceri atölyeleri açıklaması


Web Banner

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,önemli açıklamalarda bulundu.

Her bir öğrencinin ilgisini, becerisini ve yeteneğini ölçen bir yazılım hazırladıklarını belirten Selçuk, bu sistemin çocuğun hangi lisede, üniversitede eğitim alması ve hangi alana yönelmesi gerektiğini belirlediğini söyledi.

Çocukların A, B, C gibi seçenekleri görerek bir sınav bakış açısıyla büyüdüklerini ancak bu uygulamadan da çıkılması gerektiğini vurgulayan Selçuk, “Tasarım beceri atölyeleri benim için Türk eğitim sisteminin geleceğe olan yatırımının kalbi. Bizim çocuklarımızın sınav algısı A, B, C seçeneklerinden ibaret. Soru çözebilmek başka bir şey, sorun çözebilmek başka. Çocuklarımızı sorun çözebiliyor olarak hazırlarsak geleceğe daha iyi hazırlamış oluruz. Bunu da tasarım becerileri atölyeleriyle yapmamız mümkün.” diye konuştu.

Çocukların sadece seçenekleri işaretlediği öğrenme hayatından, uygulamalı hayata geçmeleri gerektiğini anlatan Selçuk, bu doğrultuda her okula atölye kurduklarını bildirdi.

6 bin 400 atölye kurduklarına değinen Selçuk, şunları söyledi:

“Bir çocuk lise son sınıfa geldiğinde, ‘Ben neyi seçsem?’ diye düşünüyorsa sistem kendine bakmalı. Bu durumda çocuklarımızı, öğretmenlerimizi suçlayamayız, sisteme bakmalıyız. Atölyede ömrü geçen çocuklar, mühendisliği, sanatı, şiiri, sporu ya da birçok alanı binlerce kez tecrübe edecekler, orada görecekler. Atölyeleri özellikle imkanı zayıf olan mahallerdeki okullara kuruyoruz, atölyelerin bulunduğu okullarda hayat değişiyor. Öğretmenlerimize de hangi alanlarda eksiklikleri varsa o alanlarda, talep ettikleri bölümlerde eğitim veriyoruz.”

Tasarım beceri atölyelerinin çocuklarının becerilerini ciddi anlamda geliştirdiğini, zenginleştirdiğini anlatan Selçuk, çağa uygun donanımlı çocuklar yetiştirdiklerini belirtti.

Ziya Selçuk, Türkiye’nin eğitimde çığır açacak çok önemli uygulamalara imza attığını söyledi. Tasarım-beceri atölyelerini de bunlardan biri olarak nitelendiren Selçuk, şöyle devam etti:

“Tasarım beceri atölyeleri çok çok önemli. Eğer bunu özellikle imkanı dar olan mahallerden, okullardan başlatırsak çocuklarımız arasındaki öğrenme farkını azaltabiliriz. Bir tasarım beceri atölyesinin maliyeti ortalama 40 bin lira. Her bir üyenizin bir atölye yapmasını istiyoruz. Bunu hemen yapmanız gerekmiyor, belli bir süre içinde planlayarak sizden bekliyoruz. Bir şirket bir atölye yaptırma taahhüdünde bulunabilir mi? Türkiye için çok önemli bir stratejik uygulama. Desteğinize ihtiyacımız var, bu salondan büyük bir müjde bekliyorum, bunu da evlatlarım, geleceğimiz adına istiyorum.

Web Banner
Web Banner