Bakan Selçuk’dan tatil ile ilgili önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Selçuk’dan tatil ile ilgili önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tatil kararı sonrası uzaktan eğitimin ayrıntılarını açıkladı


Web Banner

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Okulların tatil takvimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde koronavirüs tatiliyle ilgili yaptığı açıklamada, “23 Mart’tan itibaren ders ortamını eve taşıyacağız. Bakanlığın ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sistemiyle dünyada ilk kez ulusal ölçekte özel olarak hazırlanan televizyon, internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır” dedi.

Bakan Selçuk verilecek uzaktan eğitimin Elazığ depremi sonrası başarıyla uygulandığını belirtti.

16-30 Mart arasındaki tatil sürecinde ilk haftayı istirahat ederek geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim başlayacaktır. Uzaktan eğitim, ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta derecelik okullarımızda yeniden yapılandırılarak tv ortamından sunulacaktır.

Hangi teknoloji ile hani içeriği nasıl vereceğimizle ilgili bir alt yapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

Uzaktan eğitim TRT ile beraber başka kanallar ve EBA ile internet üzerinden yayınlanacak. “Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır.

Eğitim içeriğin hazır olduğunu belirten SELÇU,öğrencilere bol ,bol dinlenmesini önerdi.

Okullarda çocuklarımızın toplu olarak bir arada olmasının önüne geçmek için tatil kararını aldıklarını söyleyen Selçuk Dünya da bir çok ülke bu tedbiri aldı.

Öğretmenler 1 Haftalık Ara Tatilde Okula Gelmeyecekler

Hastalığın yayılmasının önüne geömek için bu tedbirleri aldıklarını ,Öğretmenlerin de okula gelmeyeceğini belirten bakan Selçuk,Büyük bir eylem planı hazırladıklarını söyledi.

Web Banner
Web Banner