Yunanistan’da gündem Oruç Reis « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yunanistan’da gündem Oruç Reis

Ana karası kıta sahanlığı ilan ettiği bölgeye neredeyse 600 km uzaklıkta bulunan Yunanistan’ın bütün gündemi Oruç Reis sismik araştırma gemimiz olurken, mesele ülkemizde Aamir Khan ve MasterChef gibi konular kadar ilgi çekmedi. Türkiye, Akdeniz’de en uzun kara sınırına sahip ülke konumundayken, Oruç Reis’in bölgede sismik araştırmalar yapması egemenlik haklarımızı korumaya yönelik adımların başında geliyor.


Web Banner

Ülkemiz Doğu Akdeniz’de tarihi bir gündemden geçtiği bugünlerde sosyal medyanın gündemi hala MasterChef, Hintli şarkıcı Aamir Khan gibi meseleler.

Türkiye’deki gündemin aksine Yunanistan’da ise Oruç Reis sismik araştırma gemimizden başka hiçbir konu konuşulmuyor. Ülkede Twitter’daki gündemlerin tamamı bu konu üzerineyken basın da yalnızca bu konuyu gündemde tutuyor.

Türkiye, Akdeniz’de en uzun kara sınırına sahip olmasına rağmen Yunanistan ana karasına neredeyse 600 kilometre uzaklıkta bulunan Meis üzerinden bölgenin kendi kara suları olduğunu iddia ediyor. Bunu yaparken de bütün ülke tek vücut olmuş bir şekilde meseleyi gündemden düşürmüyorlar.

Yunanistan gündeminde sırasıyla; Oruç Reis, NAVTEX, NATO, Türkiye, Oruç Reis, Türkiye, Ege Denizi konuşulurken, Türkiye gündeminde Oruç Reis kendine sekizinci sıradan yer buldu.

Web Banner
Web Banner