Yunan casus : Ermenilerin başına gelenler bizim de başımıza gelebilir! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yunan casus : Ermenilerin başına gelenler bizim de başımıza gelebilir!

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin konuşan Yunan Casus Savvas Kalenderidis, çok yakın bir zamanda Yunan adalarının Türkleşmeye başlayacağını söyledi.


Türk SİHA’larının Yunan adaları üstünde cirit attığını belirten Yunan casus, “Dağlık Karabağ’da Ermenilerin başına gelenler bizim de başımıza gelebilir. Böyle giderse biz de Ermeniler gibi Türk SİHA’larının kurbanı olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yunan Casus Savvas Kalenderidis katılmış olduğu bir televizyon yayınında Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bölgede etkin bir güç olduğunu belirten, Kalenderidis, Yunanistan’ın yakın bir zamanda Türkleşmeye başlayacağını söyledi.

Türk SİHA’larının Yunan adaları üstünde adeta cirit attığını aktaran Kalenderidis, “Türk SİHA’ları her şeyi amaçlıyor. Dağlık Karabağ’da Ermenilerin başına gelenler bizim de başımıza gelebilir. Böyle giderse biz de Ermeniler gibi Türk SİHA’larının kurbanı olacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasıyla beraber binlerce Müslüman mültecinin Yunan sınırlarından içeri girdiğini anımsatan Kalenderidis, “Müslümanlar Yunanistan’ın içlerine kadar girdi ve yalnızca girmekle kalmayacaklar kalıcı olacaklar. Her şey 10-15 sene içinde bizler için kabusa dönüşecek.” diye konuştu.

Türkiye’nin adalar üstünde alçak uçuş yaparak Yunan egemenliğini ihlal ettiğini iddia eden Kalenderidis, “Yunan hükümeti neden hiçbir şey yapmıyor. Daha neyi bekliyoruz. Yavaş yavaş Mavi Vatan bölgesinin Türkleşmesine doğru gidiyoruz.” dedi.

Kalenderidis’in bu sözleri üzerine Yunan sunucu, ülkesinin Türkiye’ye karşı Batı’dan destek beklemesinin anlamsız olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bizim daima biri gelip bizi koruyacak diye bir umudumuz var ve genelde ya Avrupa veya ABD oluyor. Artık hepimiz şunu biliyoruz ki Avrupa’dan bir şey bekleyemeyiz. Belki Fransa ve Türkiye arasında yaşanan gerilimden faydalanabiliriz.”