WhatsApp’tan ‘zorunlu güncelleme’ açıklaması! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

WhatsApp’tan ‘zorunlu güncelleme’ açıklaması!

WhatsApp tarafından tepki çeken “zorunlu güncelleme” kararı ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.


Web Banner

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde ki mesajlaşma platformu WhatsApp’ın  mecburin güncelleme kararının yankıları sürüyor.

Dikte ettiği değişiklik sonrası kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp tepki çeken güncelleme kararı ile alakalı yeni bir açıklama yayınladı.

“GÜNCELLEME HATIRLATMALARINA YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ”

WhatsApp, “Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi” başlığıyla paylaştığı yazıda “WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri analiz edip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” söylendi.

“YANLIŞ ANLAŞILMALARI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Söz konusu yazıda “Daha önce bu güncelleme hakkında çok fazla sayıda yanlış bilgiyle karşılaştık” ifadelerine yer veren WhatsApp, yanlış anlaşılmaları gidermek için yoğun bir biçimde çalışmaya devam edildiğinin altını çizdi.

“GERİ ADIM ATMAYACAKLAR” DİYE YORUMLANDI

WhatsApp’ın fotoğrafı blog sitesi üzerinden yayımlanan bu yazı WhatsApp’ın gelen tüm tepkilere rağmen geri adım atmayacağı yönünde yorumlandı.

GÜNCELLEME ÖTELENMİŞTİ

Facebook’un bünyesinde ki mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak’ta söz konusu yeni koşulları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini duyurmuştu.

TÜRKİYE’NİN ALDIĞI WHATSAPP KARARLARI

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tepkilere sebep olan WhatsApp’ın yeni gizlilik protokolü için Rekabet Kurulu harekete geçmiş, kuruldan yapılan yazılı açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Rekabet Kurulu ayrıca WhatsApp’la veri paylaşımı mecburiluğunun durdurulduğu bildirilmişti.

Rekabet Kurulu’nun web sitesinde yer alan yazıda söz konusu verilerin Facebook’un faaliyette olduğu diğer pazarlarda kullanılmasının ve bunun WhatsApp kullanımı için mecburi tutulmasının 4054 sayılı Kanun kapsamında yol açtığı endişeler de sıralanmıştı.

Web Banner
Web Banner