Watsapp’ın Verilerini Facebook İle Paylaşmayan Kullanıcılara Yasak Getirme Kararı Aldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Watsapp’ın Verilerini Facebook İle Paylaşmayan Kullanıcılara Yasak Getirme Kararı Aldı

Tepki çeken kararla alakalı Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Özkaya Matraş, bir açıklama yaptı.


WhatsApp’ın eskiden sadece kişiler arasında kullanıldığını söyleyen Derya Özkaya Matraş, “Fakat mesajlaşma daha yoğun halde hayatımıza girmeye başladıkça git gide işletmeler iletişim halinde olmak için insanlar gibi Whatsapp’ı kullanmaya başladılar.”

Gizlilik politikasındaki güncellemeye gidilmesinin ana nedeni bu olduğunu söyleyen Derya Özkaya Matraş, şunları söyledi:

“Gizlilik politikamızı ileride işletmelerin müşterileriyle olan WhatsApp üzerinden iletişimlerini yönetmelerine yardımcı olmak için güncelledik.

Bu güncelleme; işletmelerin ileride isterlerse ana şirketimiz olan Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alabilmelerine imkan sağlıyor.

Whatsapp üzerinden bir işletme ile mesajlaşıp mesajlaşmamak yine kullanıcının inisiyatifinde. Ya da böyle bir güvenli hosting hizmetini Facebook üzerinden alıp almamak da işletmenin inisiyatifinde Facebook’un değil.”

GİZLİLİK VE GÜVENLİK KULLANILACAK

Söz konusu güncelleme Whatsapp’ın Facebook’a veri paylaşımı uygulamalarını değiştirmeyeceğini söyleyen Derya Özkaya Matraş, “Whatsapp yıllardır Facebook’un bir parçası ve öyle kalmaya devam etmesi planlanıyor.

Önümüzdeki günlerde Whatsapp’ın gizliliğinizi ve güvenliğinizi nasıl koruduğu konusunda Türkiye’de kişilerle doğrudan iletişim kurmak için çok daha fazlasını yapacağız.”

WHATSAPP VE FACEBOOK MESAJLARI OKUYAMAZ

Derya Özkaya Matraş, “gizlilik ve uçtan uca şifreleme” uygulamasıyla ilgili bilgi verdi. Yapılan yeni güncellemenin mesajlaşmanın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirten Türkiye Direktörü, şöyle devam etti:

“Kişisel mesajlarınız, aramalarınız, fotoğraf, video gibi medya gönderileriniz her zaman uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Bu şifrenin kilidini sadece mesajı gönderen ve mesajı alan kişi açabilir.

Uçtan uca şifreleme sayesinde ne Whatsapp ne Facebook bu mesajları ya da bu mesajların içeriklerini hiçbir şekilde okuyamaz ya da dinleyemez demek. Bu hiçbir zaman değişmeyecek.

REHBERİNİZ PAYLAŞILMIYOR

Rehber ve kontaklarımız paylaşılıyor mu? Hayır. Rehberiniz Facebook ile paylaşılmıyor. Whatsapp’a rehberinize erişim izni verdiğinizde bu mesajlaşmayı daha hızlı ve daha güvenilir hale getirmek için kullanılıyor.

Whatsapp hiç kimsenin mesajlaştığı ya da aradığı kişinin kayıtlarını tutmuyor. Bir kere şöyle düşünün, iki milyar kullanıcının kayıtlarını saklamak en başta sizin için aynı zamanda Whatsapp için ciddi bir gizlilik ve güvenlik riski oluşturur.”