Vali’likten ilginç soruşturma! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Vali’likten ilginç soruşturma!

Bursa’da Mahalle bekçisine’ Kelime-i Tevhid’ paylaşımından dolayı soruşturma açıldı.


Web Banner

Bursa’da çarşı ve mahalle bekçiliği yapan İsmail Belindir sosyal medyada Kelime-i Tevhid görseli paylaştığı için hakkında Bursa Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.Resim

Sosyal medyada gündem olan iddia ya göre mahalle bekçiliği yapan İsmail Belindir sosyal medyada 26 Temuz’da Kelime-i Tevhid görseli paylaştığı için Valilik tarafından soruşturma açıldığı sosyal medyada yapılan bir paylaşımla duyuruldu.

26 Temuz’da yapılan paylaşıma 19 Kasım’da soruşturma açılmasına artan tepkiler sonrası twiti silen Valiliğin Kelime-i Tevhid görselinin paylaşılmasına soruşturma açması şaşkınlık yaratırken,  sosyal medya kullanıcıların
#Lailaheillallah ve #Valiistifa  ‘haştak’inden Valinin görevden alınması talepleri dikkatlerden kaçmadı.

Resim

Bursa Valiliği, Kelime-i Tevhid için yeni bir açıklama daha yaptı!

Bursa Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Çarşı ve Mahalle Bekçisine açılan soruşturma ile ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bilindiği gibi ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır.

Sözkonusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Web Banner
Web Banner