Bu geceye dikkat! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu geceye dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da yaşayan vatandaşları kar yağışı konusunda son dakika haberi ile uyardı. İstanbul’da bu geceden itibaren hava sıcaklıklarının 10 derecenin üzerinde düşeceğini söyleyen uzmanlar, kar yağışının 3 gün süreceğini belirtti. İşte yurtta beklenen hava durumu…


Web Banner

Meteoroloji’den alınan son dakika haberine göre Marmara bölgesi bugün soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul’da da etkili olması beklenen kar yağışının bu gece başlaması bekleniyor. Bugün gün boyu İstanbul’da yağmur görülecek. Gece saatlerinde ise yağışın kara dönüşeceği öngörülüyor. Özellikle çarşamba lodos hakim olacak. Perşembe günü de lodos yerini karayele devredecek. İstanbul’da hava sıcaklıkları 10 – 15 derece düşmüş olacak. Çarşamba günü 10, 15 derece olan hava sıcaklıkları Perşembe günü 4, 5 dereceye kadar düşmesini bekleniyor. Meteoroloji ayrıca Doğu Anadolu için ‘çığ’ uyarısında bulundu. Şimdi herkes kar yağışı ne kadar sürecek? Okullar tatil edilecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul’da bu gece başlaması beklenen kar yağışının Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek Pazar günü ise etkisini yitirecek.

İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

AKOM’DAN İSTANBUL İÇİN UYARI GELDİ

İstanbul’un, 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre; Çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

ŞEHİR HATLARI İPTAL

İstanbul ve Marmara’da etkisini hissettiren lodos nedeniyle Şehir Hatları, bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan seferler şöyle:

“08:45 Karaköy-Bostancı, 07:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş, 07:45 Karaköy-Kabataş, 07:30 Beşiktaş-Büyükada, 07:10 Adalar-Kadıköy, Beşiktaş, 06:55 Bostancı-Karaköy-Kabataş.”

ANKARA İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Ankara Valiliği, kentte bugün başlayan ve yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan başlayacak kuvvetli lodosun etkisini artırarak saatte 70-100 kilometre şeklinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

HANGİ ŞEHİRLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

ERZİNCAN

Erzincan genelinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün okulların tatil edildiğini belirtti.

AĞRI

Ağrı’da yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle il merkezi ve ilçelerde eğitime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartlarından dolayı Ağrı erkeze bağlı köy ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitim ve öğretime 5 Şubat 2020 Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. İl Merkezindeki okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmemiştir” denildi. Öte yandan Eleşkirt ve Hamur ilçelerinde tüm okullar olmak üzere, Patnos, Tutak ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okullar ve bağlı köylerde eğitim öğretime bir gün süre ile okulların tatil edildiği belirtildi.

VAN

Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde bugün için okullar tatil edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bugün (5 Şubat 2020) itibariyle 1 gün süreyle tatil edildiği, engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

DİYARBAKIR -KULP

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yapışı nedeni ile okullar bir gün tatil edildi. Kulp ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeni ile toplanan İlçe Hıfzısaha Kurulu Kulp ilçe merkezinde ve köylerindeki tüm okullarda bir günlük kar tatili kararı aldı. İlçeye bağlı okullar bugün (5 Şubat) tatil edildi.

SİİRT PERVARİ

Siirt’in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Pervari kent merkezi ve köylerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağını ifade edildi.

TUNCELİ-OVACIK

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat’ta (bugün) tatil edildiği bildirildi. Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.

BİNGÖL-KARLIOVA

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle okulların bugün da tatil edildiği bildirildi. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi ara ara etkili oluyor. Kar ve tipi nedeniyle bugün eğitimi ara verilen ilçede yarın da okulların tatil edildiği aktarıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve bağlı köylerde tüm okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Öte yandan bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceğini öğrenildi.

ŞIRNAK-BEYTÜŞŞEBAP

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç, Bölücek, Güneyyaka köylerinde aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kato Dağı eteklerinde bulunan yüksek rakımlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, ilçeye bağlı 3 köyde aşırı kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini söyledi. Kaymakam Pendik, “İlçemizde yoğun kar yağışı tipi ve çığ tehlikesi olduğundan dolayı 3 köyümüzdeki okullar 5 Şubat 2020 tarihinde tatil edilmiştir” dedi.

İŞTE YURTTA BEKLENEN HAVA DURUMU (5 ŞUBAT ÇARŞAMBA)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya’nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 15
İstanbul: Çok bulutlu ve yağışlı (Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor) 15
İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor) 18
Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 18
Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların; doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 18
Samsun: Çok bulutlu 22
Trabzon: Çok bulutlu 16
Erzurum: Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 7

METEOROLOJİ’DEN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde çığ tehlikesi beklendiğini duyurdu.
Açıklamada, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları ise Van’da 5, Hakkâri’de 0, Bitlis’te eksi 1 ve Muş’ta 1 derece olması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı ve yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Web Banner
Web Banner