Üniversite idari personeline merkezi sınavlarda görev verilmeli « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Üniversite idari personeline merkezi sınavlarda görev verilmeli


Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü ziyaret ederek, merkezi sınavlarda Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, Salon Başkanı, Gözetmen ve Yedek Gözetmen gibi görevlerde üniversite idari personeline de sınav görevi verilmesi konusunda düzenleme yapılmasını talep etti.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev alacak personelin belirlenmesi ve görevlendirilmesi “ÖSYM Sınav Görevlilerini Belirleme, Atama ve Ücret Ödeme İlkeleri” çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Söz konusu ilkelere göre ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavların yürütülmesi sürecinde yükseköğretim kurumlarına ait binalarda yapılacak sınavlarda Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, Salon Başkanı, Gözetmen ve Yedek Gözetmen gibi görevlerde görevlendirilecek personelin seçiminde akademik unvanlı personele sınav görevi verileceği ifade edilmiştir. Sınav Görevlilerini Belirleme, Atama ve Ücret Ödeme İlkeleri’nde sadece ‘akademik personel’ için sınav görevi öngörülmekte, idari personel yok sayılmaktadır.

Yükseköğretim kurumlarında görevli idari personele sınav görevi verilmemesinin hiçbir hukuki ve fiili gerekçesi olamaz. Merkezi sınav görevlerinde yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm çalışanların kadro ve unvanına göre belirli oranlarda yararlandırılmalarına imkân sağlanması, çalışma barışının tesisinin yanı sıra kurumsal bütünlüğü ve hizmetin devamlılığını da beraberinde getirecektir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, daha önce de, 8.3.2018 tarihinde ÖSYM Başkanlığı’ndan merkezi sınavların yürütülmesi sürecinde yükseköğretim kurumlarına ait binalarda yapılacak sınavlarda Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, Salon Başkanı, Gözetmen ve Yedek Gözetmen gibi görevlerde görevlendirilecek personelin seçiminde, üniversite, fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında görev yapan idari personele de sınav görevi verilmesini istemiştik.

Söz konusu talebimize 5. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimiz arasında da yer vermiştik.