Ücretli Öğretmenlere Hakları Verilmeli! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ücretli Öğretmenlere Hakları Verilmeli!


Web Banner

 

Ücretli Öğretmenler olarak yıllarca devletimize hizmet etmenin onurunu yasiyoruz. Bunca mağduriyete rağmen hizmet etmekten bir an vezgecmedik. Mesleğimize aşık öğretmenler olarak hangi şartlarda olursa olsun çalıştık. Devletimiz bizi 5000 ücretli atamasında ödüllendirmek istedi fakat bu atama ödülden cok mağdurlar doğurdu.

Yıllarını ücretli öğretmen olarak geçirmiş belli bir yasa gelmiş eğitimciler olarak hem çalışma şartlarımızın düzenlenmesini hemde yapılan yanlış atama sonucu oluşan bütün mağduriyetlerin yeni bir atama ile geneli kapsayacak şekilde giderilmesini istiyoruz.Atama 2018 Yılım dönemin MEB bakanı İsmet Yılmaz tarafinda yapilmişti. Ayrıca her yıl öğretmen atamalarından belli bir yüzdenin emek vermiş ücretli öğretmenlere ayrılmasını istiyoruz.

Devletimiz eğitim sistemini 90 bin ücretli öğretmen ile dolduruyor fakat uzun yıllar ucretli öğretmenlik yapmak gönül işidir. Gönlünü bu ise vermiş her bir arkadaşımızın bütün meslek gruplarında olduğu gibi ödüllendirilmesini istiyoruz. Devletimizin bizim mağduriyetlerimizi gidermesini istiyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanimizin olayi takibe almasini istiyoruz .Ayrıc Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okullarda yıllarca özlük hicbir hakki olmadan calisan egitim fakültesi mezunu yada formasyon sahibi ücretli ögretmen bulunmaktadir.

652 Sayılı KHKnin  geçici 15. Maddesine istinaden 27.03.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve en az beş yıl ek ders karşılığı çalışan ücretli öğretmenlerden 5.000 öğretmen alımına karar verilmiştir.

Söz konusu maddeye binaen belirlenen şartlar çerçevesinde 5.000 Ücretli öğretmen alımı yapılmıştır.

Ancak 1: SSK primlerinin her ilde farklı yatması ve 2: Kanunda 50 baraj puanı belirtilmesine karşın yönetmelikle getirilen 60 baraj puanı benzeri sebeplerden kaynaklı olarak hayati öneme sahip bir konuda büyük hatalar yapılmış, Kanunda belirtilen söz konusu madde amacından uzaklaşmıştır. Böylelikle uzun yıllar hizmet etmiş öğretmenlerimiz mağdur edilmiştir. Mevzuyu ilgili yerlere defalarca hem yazılı hem sözlü olarak dile getirmemize karşın hiçbir işlem yapılmamıştır.

Web Banner
Web Banner