Tüm Öğretmenlere Aşı Yapılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tüm Öğretmenlere Aşı Yapılacak

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılama boyunca ikinci aşamasında yer alan ‘yüksek riskli ortamlarda olan ve kritik işlerde çalışan kişiler ‘in güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler ve öğretmenler olabileceğini söyledi.


Web Banner

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 aşılama boyunca dört aşamada olacağını, ikinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı olan kişilerin aşılanacağını açıkladı.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ikinci aşamada aşılanacak kişilere dair, “Güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler olabilir.

Öğretmenler, gıda sektörü çalışanları olabilir. Elektrik, su, çöp toplama, doğalgaz dağıtım bakım gibi, belediyecilik ve altyapı hizmetlerinde çalışanlar, telekomünikasyon hizmeti verenler, taşımacılık sektörü ve itfaiye hizmetlerindeki kişiler 2. aşamada olabilir.”

Sağlık Bakanı Koca, aşı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu toplantısından sonra yapmış olduğu yazılı açıklamayla aşının Türkiye’ye 11 Aralık ‘tarihinden sonra geleceğini ve aşılama çalışmalarının dört aşamada gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamasına göre, ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı olan kişiler aşılanacak.

Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı olan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsayacak. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamasından sonra ikinci aşamada aşılanacak olan, “Toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişilerin kimler olacağı da merak konusu.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Güvenlik hizmetlerinde çalışanlar, polisler, askerler olabilir. Öğretmenler, gıda sektörü çalışanları olabilir.

Elektrik, su, çöp toplama, doğalgaz dağıtım bakım gibi, belediyecilik ve altyapı hizmetlerinde çalışanlar, telekomünikasyon hizmeti verenler, taşımacılık sektörü ve itfaiye hizmetlerindeki kişiler 2. aşamada olabilir.”

Bilim Kurulu üyesi gönüllü oldu

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arzu Topeli İskit, Türkiye’de yapılan Faz-3 aşı çalışmasına gönüllü oldu. İskit, Çin menşeili Sinovac aşısının Faz-3 çalışmasına katıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İskit, “Faz-3 aşı çalışmasına gönüllü olarak katıldım umarım plasebo değildir. Olsa bile çalışma sonrası aşı yapılacak, kendime, çevreme, toplumsal bağışıklığa ve bilime yararlı olması dileğiyle.”

Web Banner
Web Banner