‘Tüm ders kitapları illere gönderildi’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Tüm ders kitapları illere gönderildi’


Web Banner

Tüm dünyada kentlerden küçük yerleşim yerlerine bir hareket başladığına dikkat çeken Bakan Özer, gıda tedarik zincirinde yaşanan sorunlarla birlikte tarım ve hayvancılığın da enerji kadar stratejik bir konuya dönüştüğünü dile getirdi. Köy yaşam merkezlerinin bu iki gelişme dikkate alınarak hayata geçirildiğini kaydeden Özer, köy ilkokullarının açılması için öğrenci sayısı engelini kaldırdıklarını,artık istenen köyde ilkokulların açılabileceğini söyledi.

Köylerde ana sınıfı açılması için 10 olan öğrenci sayısı kriterini 5’e düşürdüklerinin altını çizen Özer, “Bu ikinci adımımız, 1.800 köyde 20 bine yakın çocuğunuzun anaokullarıyla, ana sınıflarıyla buluşmasını sağlıyor. Eğer ilkokul ve anaokulu olarak kullanma imkânı yoksa köy yaşam merkezlerinde halk eğitimi merkezlerini açmayı hedefliyoruz” dedi. Özer, yeni eğitim öğretim yılı başladığında Türkiye’de 1000 köy yaşam merkezinin aktif hâle getirileceğini kaydetti.

Uşak Valiliği’nde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılanBakan Özer,toplantı sonrası yaptığı açıklamada “6 Ağustos 2021’de 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 78 iken, bugün itibariyle bunu yüzde 93’e çıkarmış bulunuyoruz” dedi.

Web Banner
Web Banner