Tatvan’da askeri helikopter düştü: 9 şehidimiz var « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tatvan’da askeri helikopter düştü: 9 şehidimiz var

Son Dakika haberi; Milli Savunma Bakanlığı Bingöl’den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını bildirdi.


Web Banner

Milli Savunma Bakanlığı’dan kaza ile ilgili ilk açıklama şu şekilde: Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.

Tatvan'da askeri helikopter düştü

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Bingöl’den Tatvan’a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; şehit olan 9 vatan evladımıza Allah’tan rahmet, yaralanan 4 askerimize  de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

MSB: KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

MSB: Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

BAKAN KOCA’DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bingöl’den Tatvan’a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; 9 vatan evladımız şehit olurken 4 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

FAHRETTİN ALTUN: ŞEHADET HABERİ YÜREKLERİMİZİ DAĞLADI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Bingöl’den Tatvan’a doğru havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait helikopterin düşmesi sonucu 9 kahraman askerimizin şehadet haberi yüreklerimizi dağladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

İSMAİL DEMİR: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Bingöl’den Tatvan’a giderken elim bir helikopter kazası sonucunda Şehit olan Kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Web Banner
Web Banner