Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

Takdir ve teşekkür hesaplama işlemi ilk dönemin tamamlanmasına günler kala öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma günü öncesi açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı velilerin, sınav notlarının kullanılmasını istemeleri halinde, notların öğrenci karnelerine yansıyacağını duyurdu.


Web Banner

Takdir  ve teşekkür hesaplama ekranı, öğrenci ve velilerin gündeminde yer aldı.25 Aralık 2020’de MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağı duyurulmuştu. 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yılki yönetmelikte takdir ve teşekkür hesaplama işleminde kriterleri açıklamıştı. O kriterler şöyleydi:

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

e-Karne nasıl görüntülenir?

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır.

Tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.

Web Banner
Web Banner