STEM Keşif Kampanyası Konulu Resmi Yazı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

STEM Keşif Kampanyası Konulu Resmi Yazı

MEB, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından E-81576613-821.07-21944526 sayılı 8 Mart 2021 tarihli STEM Keşif Kampanyası konulu resmi yazı yayınlandı.


Web Banner

Scientix Projesi, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, proje geliştirme, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli disiplinler arası eğitimi yaygınlaştırmaktır. Scientix Portalına http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir. Avrupa Okul Ağı – European Schoolnet tarafından yürütülen Scientix Projesinde Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz, 30 Avrupa ülkesi ile birlikte 2014 yılından itibaren Scientix Projesi Ulusal Destek Noktasıdır. Bakanlığımıza bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimiz Avrupa çapında paylaşılan STEM eğitimiyle ilgili projelere ve materyallere ulaşmak için Scientix portalına üye olabilir.

Scientix Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde öğrencilerin sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik edilmesi amacıyla 30 Nisan 2021 tarihine kadar “Sürdürülebilirlik ve Vatandaşlık” temalı 2021 yılı STEM Keşif Kampanyası faaliyetleri gerçekleştirilecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda öğrencilerinizi bilim insanlığına, mühendisliğe yöneltmek amacıyla 2021 yılı Nisan ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanan sorgulamaya, araştırmaya, proje geliştirmeye, üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM eğitimi etkinlikleriyle (proje etkinliği, konferans, çalıştay, seminer, sergi, vb.) ilgili bilgileri Scientix Portalının http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc21 web sayfasından giriş yaparak STEM Keşif Kampanyası etkinliklerine okullarınızın katılımı sağlanabilecektir.

Bu sebeple, Scientix Projesi STEM Keşif Kampanyasının İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda görev yapan bütün öğretmenlerimize duyurulması ve STEM Eğitimi Kampanyasına katılmaya istekli olan okullarınızda 2021 yılı Nisan ayı sonuna kadar yapılması planlanan STEM eğitimi etkinliklerinin bu çerçevede değerlendirilebileceği hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Anıl YILMAZ

Genel Müdür Bakan a.

Web Banner
Web Banner