Sosyal Medya Ağlarına Reklam Yasağı mı Geliyor? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sosyal Medya Ağlarına Reklam Yasağı mı Geliyor?

Resmi Gazete ‘de yayımlanan ‘Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı olan Twitter, Periscope ve Pinterest sosyal medya ağları, kendilerine belirlenen zaman içerisinde Türkiye’ye temsilci atamadıklarından dolayı reklam alması tamamen yasaklandı.


Türkiye’de daha önce açıklanan ve 1 milyon kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya ağların temsilci ataması gerekliliği neticesinde, temsilci atamayan sosyal ağlara para cezası verilmiş olup. Temsilci atanmaması davam etmesi durumunda reklam yasağı geri geleceği bildirilmişti.

BANT GENİŞLİĞİN DARALTILMASI EN SON İSTEDİĞİMİZ YOL

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Yükümlülüğe uymamakta ısrarcı olan sosyal ağların bant genişliğin daraltılması en son istediğimiz yol.”

Karara uymamakta ısrar eden sosyal medya ağların sırasıyla bant genişliklerin daha çok daraltılacağını söyledi. Sayan konuya dair yapmış olduğu açıklamada “1 Ekim 2020’ yılında yürürlüğe giren yasanın 3’ncü aşaması olan ‘Reklam Yasağı’, Resmî Gazete ’de yayımlandı.

7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, artık ülkemizden hiç bir reklam alamayacak. Reklam yasağın uygulaması; BTK, BDDK, TCMB, VDK ve ilgili tüm kamu kurumlarımız hassasiyetle denetleyecek.

Ayrıca reklam veren şirketlere ceza kesilecek. Reklam yasağı uygulanmadan Türkiye’ye temsilci atamayı ve yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul eden sosyal ağ şirketlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Hiçbir vatandaşımızın ülkemizde sağlanan hizmetlerden mahrum kalmasını istemiyoruz. Lakin milletimizin; verilerini, gizliliğini ve haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.

Dijital faşizm ve kural tanımazlığın Türkiye’de hakim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Dileriz ki hala temsilcisini bildirmeyen Twitter ve Pinterest de ivedilikle gerekli adımları atarlar.

Yükümlülüğe uymamakta ısrar yapan sosyal ağların bant genişliğin daraltılması en son istediğimiz yol. Taciz, istismar, iftira ve hak ihlalleri bir özgürlük değil suçtur! Hiç kimsenin bu ve benzeri suçları özgürlük kisvesi altında işlemesine asla müsaade etmeyeceğiz.”