Sokağa Çıkma Yasağı Hafta İçine Çekilebilir Hafta Sonu İse Sokağa Çıkmak Tüm Gün Yasaklanabilir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sokağa Çıkma Yasağı Hafta İçine Çekilebilir Hafta Sonu İse Sokağa Çıkmak Tüm Gün Yasaklanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 vakalarında hızlı artış olduğunu söyleyerek “Vatandaşlar dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız.”


Web Banner

Sağlık Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri daha çok sıkılaştıracak.

Bu tedbirlerin başında sokağa çıkma yasağı geliyor. Hafta sonları saat 20.00 ila 10.00’saatler arası uygulanan yasağın, hafta içini kapsayacak şekilde genişletilmesi bekleniyor.

Aynı zamanda, hafta sonları bütün gün sokağa çıkma yasağı gündemde. 65 yaş ve üzeri olan 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı zamanın uzatılması da düşünülen tedbirler arasında.

Salgında yüksek risk oluşturan bu yaş grupların her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ve ya sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Pazar yerlerine HES koduyla girilmesi üzerinde çalışılıyor.

E-BİLEKLİK YAYGINLAŞACAK

Ayrıca havaların soğumasıyla birlikte seyahat olmayacağı ön görülerek iller arası sınırlama geçtiğimiz kararlarda devreye alınmamıştı. Önümüzdeki günlerde virüsün seyrine bağlı olarak şehirler arası yolculuğa yasak gelebilir.

Özellikle vaka sayıları yüksek olduğu şehirlerden dışarı çıkılmasına izin verilmeyebilir. Bunun yanı sıra evlerinde izole olması gereken vakaların ve temaslıların dışarı çıkmalarını engellemek için Kırıkkale’de başlatılan elektronik bileklik uygulaması ülke genelinde devreye alınacak.

HES kodu uygulamasına yeni özellikler eklenip, hasta takibi artık daha kolaylaştırılmasına yönelik daha farklı adımlar atılacak.

YOĞUN BAKIM SAYISI ARTACAK

Hastanelerde ve sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmak için çalışmalar yapılıyor. Hastanelerde yoğun bakım yatak sayıları daha çok artırılması gündemde.

Acil olmayan ameliyatlar durdurularak uygun yerlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi üzerinde çalışma yapılıyor. Hastanelerde bu süreçte kalabalıkların oluşmaması gerektiğini belirten uzmanlar, acil olmayan sebeplerle acil servislere başvurulmaması gerektiği ve temaslıların test yaptırmak için beş altı gün izole olmuş vaziyette beklemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

OTELLERE DÜZENLEME

İçişleri Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre otellerde restoranlar sadece otel müşterilerine hizmet verecek, paket servis yapamayacak. Bu yerlere yönelik denetimler daha çok artırılacak.

Tesislerde yemek yiyenlerin otel müşterisi olup olmadığı kontrol edilip. Bu tesislerde saat 22.00’den sonra müzik yayını yapılamayacak.

Web Banner
Web Banner