Siyasetçinin çocuğu için 3 defa sınav sonucu değiştirilir mi ? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Siyasetçinin çocuğu için 3 defa sınav sonucu değiştirilir mi ?


Web Banner

Antalya İl Milli Eğitim Müdürülüğü ile ilgili  iddiaları gündeme taşıayan Teslime Tosun MİLLİ EĞİTİM 3 yazısında çarpıcı iddialarına devam etti.

İşte o çarpıcı yazı;

Milli Eğitimle ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel Arslan’la ile ilgili olarak ilk yazımızın ardından olağanüstü bir şey yaşadım. Her taraftan belge ve bilgiler yağmaya başladı. Ben bilmeden arı kovanına çomak sokmayı bırakın, birde tepelerinde teneke çalmışım. Kimseye sesini duyuramayan eğitim camiasının neferleri, veliler, avukatlar aklınıza gelmeyecek meslekte olan ancak yolu Milli Eğitimle kesişen onlarca kişiden bilgi ve belge akışı oluştu. İddialar havalarda uçuşuyor. Gelen ihbarlara baktığım zaman genel olarak Sayın İl Müdürü Yüksel Arslan’ın bir çok yetkisini Hak-Yol ve Eğitim-Birsen’lilere kullandırdığı şeklinde iddialardır. Bunlar bir-iki olsa dersin ki, “Sayın il müdürüne karşı olanlardır” Ancak bu bilgi ve iddialar o kadar yoğun ki, gerçeklik payı olma ihtimalini göz ardı edemiyorsun.

Ben gelen iddiaları okudukça doğruluk payının yüzde 5 olması ihtimali karşısında bile dehşete düşüyorum. Bunların tümünü ayrı ayrı yazı konusu yapmaya kalkarsam Milli Eğitim köşe yazısı-100. Dalyaaa diye bağırırız. Bu nedenle Milli Eğitim 3 yazımızı bana gelen bilgiler ve iddialardan oluşan bir seçki, potpuri yapmaya karar verdim.

İŞTE MİLLİ EĞİTİM POTPURİMİZ

Daha önce yazmıştık, müdür ile müdür yardımcısı kovboylar gibi birbirlerini düelloya çağırdıklarını . Çorbacıda iki eğitimci kıran kırana kavga ediyorlar. Aman dikkat burada müdür alkollü değilmiş. Bunu benim iyi araştırmam gerekiyormuş. Alkollü olan müdür başka bir okulda öğretmenin kafasını kıran müdürmüş!

Kepez bölgesinde bir okulda öğretmen öğrencilerine tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Ve tutuklanıyor. Ancak aynı öğretmenle ilgili 2016 yılında yapılan şikayet okul müdürü tarafından kapatıldığı iddiası var. Bu günlerde tutuklu olan tacizle suçlanan öğretmeni koruyup kollayan ve iki yıl daha görev yapmasını sağlayan okul müdürü koltuğunda oturuyor. Hiçbir sorumluluk almadan görevine devam eden ve 2016 yılındaki olayı ört-bas eden okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü hakkında Av. Serap Ertuğrul savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.

Devam edelim. . .

Bir okulda, bir siyasetçinin çocuğunu okula yazdırabilmek için 3 defa sınav sonucu değiştirilir mi arkadaşlar? Siyasetçinin çocuğunu okula kayıt yaptırabilmek için tam üç defa sınav sonucu değiştirildiği nerede görülmüştür? Buna yalan diyenler Hayme Ana İmam Hatip Lisesi sınav sonuçlarına bakabilirler. Veli bana mesaj göndermiş. Diyor ki, sınavla okula kabul ediliyor. ilk sınav sonucu açıklandı. Kızım kazanmış. İkinci açıklandı kızım yüksek puan alarak kazanmış. Bunların tamamı internet sayfalarında mevcut. Üçüncüsünde kızım kazanamamış! 

Milli Eğitim müdürlüğünde 10 kadrolu milli eğitim müdür yardımcısı varken, Hak-yol- Eğitim-Bir-Sen’li birisi kadrosu olmamasına rağmen 11.’ci Milli Eğitim Müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Hem de en önemli bölümde. Bu günlerde 3.’ten 40. sıraya gerileyen orta öğretim ve liselerden sorumlu olarak. Arkadaşlar ne yapıyorsunuz anlamıyorum ama kadrosu olmayan birisine hadi koltuk sağladınız. Bari orta okul ve liselerin sorumluluğunu vermeseydiniz. Başarıyı bırakın eğitim-öğretim olarak yerlerde sürünüyoruz yerlerde!

Bir İlçe Milli Eğitim müdürü düşünün ki, tarikat bağlantılı bir dernekle işbirliği yapsın ve velilerin haberi olmadan çocukları alıp “Okuma seferberliği” adı altında ormanlık alana götürüp kitap okuma kampanyası yapsın! Siz velisiniz ve çocuğunuzun okulda eğitim aldığını zannettiğiniz zamanda sizin haberiniz, bilginiz ve onayınız olmadan çocuğunuz milli eğitim işbirliği içinde tarikat bağlantılı bir dernek vasıtasıyla Kepez ormanlarına götürülmüş. Ne yaparsınız?

İLÇELER KAYNIYOR. MESELA ALANYA!

Alanya’da eğitim Bir-Sen’li olduğu iddia edilen birisinin öttürdüğü borunun sesi ta buralardan duyuluyor. HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in yakın akrabası olduğu iddia edilen bu kişinin nasıl bir yetki ile ilçede öğretmenler üzerinde bu kadar tahakküm kurabiliyor anlamış değilim. Başka bir iddiayı söyleyeyim size bir okul müdürünün kendi adına ikiz profil sayfası açıp, parti propagandası yaptığından haberiniz var mı?

Peki bir okulun sayın Dış İşleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu “Macaristan’da müzik yarışması var” diye ülkemizi temsil etme adı altında 80 bin lira civarında ödenek çıkartıp, aslında müzik festivaline gittiklerini, okuldaki bekçiyi öğretmen diye gösterip geziye götürdüklerini, bir öğretmenin sevgilisi olduğu iddia edilen bir başka kadını öğrenci statüsünde bu geziye dahil ettiğini, mezun olmuş şu anda üniversiteli 4 öğrenciyi de liseli gibi bu geziye dahil ettiklerinden haberiniz var mı? En önemlisi günlük 4.5 Euro çocukları harcırah çıkarıldığını ancak bu harcırahın sadece ilk günü verildiğin diğer harcırahların kesildiğinden haberiniz var mı? Eminim yoktur. Benim de yeni oldu. Şimdi şikayet üzerine Alanya’da soruşturma başlatılmış: Bakalım göreceğiz sonucu.

EN ÖNEMLİ İDDİA

Peki her yerde ismi duyulan bu Eğitim Bir-Sen’ciler ne yapıyorlar bu arada sizce. Üye aidatları dışında hiçbir gelir kaynakları bulunmayan Eğitim-Bir-Sen’cilerin son marifetini açıklıyorum sizlere arkadaşlar. Sahibinden.com’da 1 milyon (Eski para birimiyle 1 trilyon törkiş lira) olan Soğuksu’daki bir işyerini aradan birkaç ay geçtikten sonra (İnşaat sektörünün krizde olduğu, fiatların hızla düştüğü bir dönemde) aynı yeri 1 milyon 800 bin lira. (Eski para birimiyle bir trilyon 800 bin törkiş lira)’ya nasıl aldıklarını çok merak ediyorum?

Burada sorular kafamda dönüp duruyor. Siz bu parayı nerden buldunuz? 1 trilyonluk yeri pazarlık yaparak 800 bine alacakken nasıl 1 trilyon  arttırıp,  1 trilyon 800 bin lira ödediniz ? Aradaki fark kimin cebine indi” gibi Bir çok soru geliyor ama aman sende diyorum. Eğitim-Bir-Sen’cilere o parayı kim verdiyse o düşünsün! Üyesinden, bağış yapanına kadar beni değil onları kazıklamışlar. Hesabını da onlar sorsun.

NOT: BİR SONRAKİ YAZIMIZ AK PARTİ’NİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI VE YENİ İL MÜDÜRLERİ NAMZETLERİNİN TANITIMI OLACAKTIR. BU ARADA GELEN İDDİALARDAN YİNE SEÇKİLER SUNACAĞIZ.

KAYNAK:Antalya Haberal / Teslime Tosun

Web Banner
Web Banner