Sivas’ta Öğretmenler Günü Dolayısıyla Öğretmenlere Sürpriz Doğum Günü Kutlaması Yapıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sivas’ta Öğretmenler Günü Dolayısıyla Öğretmenlere Sürpriz Doğum Günü Kutlaması Yapıldı

Sivas’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 24 Kasım Öğretmenler Günü resim sergisi ve kutlama programı gerçekleşti.


Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğretmenlerin yemin töreni ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Vali Salih Ayhan, “24 Kasım öğretmenlik mesleğinin kutsallığını kamu hizmeti sunan tüm makamlara nitelikli, kaliteli, kimlikli insan yetiştirmede önem arz ettiği için de bugün meslek grubun çok önemli ve anlamlıdır.

Geçmişten beri Türkiye’de değişimin ve dönüşümün meslek grubunda eğitimcilerin ve öğretmenlerin omuzunda olduğunu söyleyip, bunu ne için ifade ediyorum çünkü gelecek için evlatlarımız için al bayrağın gölgesinde, ezan sesiyle bu topraklarda nice varlığımızın devamı için öğretmenlerimizin ve eğitimcilerin emrindeyim ifadesini kullanarak sözlerime son veriyorum öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

Belediye başkanı Hilmi Bilgin konuşmasında “Sizler bizleri yarınlara güvenle bakarak ülke sevdasıyla, millet sevdasıyla devletine milletin hizmet etme gayesiyle yetiştirerek bizleri bugün ülkemize milletimize hizmet edecek hale getirdiniz. Bu noktada ben öğretmelerimize teşekkür ediyorum.“

Program, salonda bulunan ve doğum günü 24 Kasım’a denk gelen öğretmenlere yapılan sürpriz doğum günü kutlamasıyla son buldu.