SINIFTA SADECE 14 ÖĞRENCİ OLACAK MIŞ! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SINIFTA SADECE 14 ÖĞRENCİ OLACAK MIŞ!


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı okulların 31 Ağustosta açılacağını duyururken, Sağlık Bakanlığı ise okullarda alınması gereken tedbirleri açıkladı. Bakanlığın her sınıfta ortalama 14 öğrenci olacak uyarısı ise gerçeklerle bağdaşmadığı iddiasıyla tartışmalara neden oldu. Öyle ki bazı sınıflarda öğrenci sayısının 40-50lere ulaştığı gerçeği dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye, 1 Haziran itibarıyla normalleşme sürecine geçse de, ne vakalar azalıyor ne de vatandaş kontrollü hayata gereken uyumu gösterebiliyor. Yetmezmiş gibi, okulların 31 Ağustos’ta açılacağının ilan edilmesi endişeleri artırıyor.

Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ışığında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberdeki okullarla ilgili tedbirler de soru işaretlerini beraberinde getirdi. Okullarda “en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı” tavsiyesinin sınıf mevcudu çok kalabalık olan ülkemizde nasıl uygulanacağı merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covıd-19 Salgın Yönetimi Ve Çalışma Rehberi’nde okullarda alınacak önlemler de yer aldı. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ışığında hazırlanan rehberdeki bazı önlemlerin Türkiye’deki sınıfların kapasitesine uygun olmaması da dikkat çekti.  Yayınlanan rehberde, ‘Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı’ uyarısında bulunurken,  buna göre 48 ila 56 metrekare arasında değişen sınıflarda ancak 12 ila 14 öğrenci kalabilecek.  Sınıf mevcutlarının çok kalabalık olduğu ülkemizde alınan tedbir kararının gerçeklerle örtüşmediği görülüyor.

SINIFTA SADECE 14 ÖĞRENCİ OLACAK!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde okullarda alınacak önlemler de yer aldı. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ışığında hazırlanan rehberdeki bazı önlemlerin Türkiye’deki sınıfların kapasitesine uygun olmaması da dikkat çekti. Yayınlanan rehberde, “Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı” uyarısında bulunulurken, buna göre 48 ila 56 metrekare arasında değişen sınıflarda ancak 12 ila 14 öğrenci kalabilecek. Sınıf mevcutlarının çok kalabalık olduğu ülkemizde alınan tedbir kararının gerçeklerle örtüşmediği görülüyor.

Kaynak Yeniçağ
Web Banner
Web Banner