Siber Sapıklar Öğrencilerin Eğitim Almalarına İzin Vermiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Siber Sapıklar Öğrencilerin Eğitim Almalarına İzin Vermiyor

Kovid-19 ile mücadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin başı siber sapıklarla büyük dertte.


Web Banner

Türkiye’nin öğrenciler ve öğretmenler ders yapmak için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitim almalarına izin vermiyor.

Bursa’da okullar açıldığından beri dijital sapıklar yüzünden ders çalışamayan okulun öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e kadar şikayet etmelerine rağmen sapıkların önüne geçilemiyor.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesinde birçok okul siber sapıklar yüzünden ders yapılamıyor

Öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan Türkiye’nin dijital eğitim platformu EBA üzerinden ders yapmak için zoom programına dahil olan öğretmenler ve öğrenciler okulların açılmasından beri dijital sapıkların türlü hakaret ve cinsel içerikli hareketlerine maruz kalmakta.

Öğrencilerin isimlerini kullanıp programa dahil olan sapıklar öğretmen ve öğrencilere ağza alınmayacak şekilde küfürler edip, cinsel içerikli videolar izletiyor.

Daha çok 6’ncı sınıfların derslerine dahil olan sapıkların ilk zamanlar şarkı dinlettiklerini belirten veliler ve öğretmenler, son iki haftadır sapıkların çeşitli küfürler edip cinsel içerikli videolar izlettiklerini söyledi.

Öğretmenler ve velilerin yine aynı program üzerinden yapmış oldukları bilgilendirme toplantısına dahil olan siber zorbaların, öğretmen ve velilere siber polis olduklarını belirtip türlü hakaretlerde bulunmaları herkesi çileden çıkarmakta.

Web Banner
Web Banner