Promosyonlar değişiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Promosyonlar değişiyor

Bu haber 24 Mart 2023 - 18:28 'de eklendi ve 158 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Bu müjdenin ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM’de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Haftaya yasalaşmasını planlıyoruz.” dedi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak. Hal böyle olunca emekliye ödenecek promosyon tutarları da değişecek. Peki asgari ücrete de zam gelir mi? İşte detaylar…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı dün sadece emeklilere ilişkin bir zam artışında bulundu. O da taban ücrette artış. 5 bin 500’den aşağı maaş alanlar olsa bile bu 5 bin 500’e tamamlanıyordu. Şu anda emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltildi.

‘EMEKLİLER PROMOSYON TUTARLARINI GÜNCELLEYEBİLİRLER’

Banka promosyon tutarlarını da emekliler güncelleyebilirler. 5 bin 500 lira alıyorken 7 bin 500 lira alacaklar. Bankalar 2 bin lira daha fazla hesaplarda para tutacaklar. Emekliler promosyon için bankalarla görüşme yapsın.

‘5 BİN İLE 15 BİN LİRA ARASI PROMOSYON SÖZ KONUSU’

Emeklilere 5 bin ile 15 bin lira arasında promosyon ücretleri söz konusu emekli olacak vatandaşlar bankalara uğrayarak promosyon tutarlarını güncelleyebilirler.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

Asgari ücrete ara zam söz konusuydu. Asgari ücrette yüzde 54 artış olmuştu. Açlık sınırı yükseldiği için açlık sınırının altında kalan bir asgari ücret var.

Ben artık enflasyon üzerinden hesap edip maaş artışı yapılmasını doğru bulmuyorum. Enflasyon var diye zam yaparsak o zaman fiyatlarda hızlı bir artış gördük. Hızlı artışı vatandaşlar artık kaldırmıyor. Fahiş fiyatlar herkesin gündeminde.

Ben asgari ücretliye mart sonu itibarıyla nisan ayından geçerli olmak üzere bir zam yapılmasını düşünmüyorum. Burada taktir devletindir. Asgari ücrete artış mayıs sonu haziran başı gibi yapılacaktır.”

Milliyet

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN