MEB’den Uzaktan Eğitim Kararı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den Uzaktan Eğitim Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hayat boyu öğrenme kurslarında uzaktan eğitim uygulamalarını pilot kurumlarda hayata geçirdi.


Web Banner

Kursiyerler, uzaktan eğitim kurs programına, yetkilendirilmiş halk eğitimi merkezlerinden, diğer yaygın eğitim kurs programlarında olduğu gibi uzaktan başvuru yapabilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yaygın eğitim kurs programlarının uzaktan veya harmanlanmış öğrenme yoluyla verileceği yolculuğun ilk durağı “Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kurs Programı.”

Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan etkenler ve enfeksiyonla alakalı temel kavramların açıklandığı, gıda ve su sektöründe bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımların ve hijyen Eğitimi mevzuatının anlatıldığı program, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği hükümleriyle alakalı kurum ve kuruluşların hassasiyetleri doğrultusunda uzaktan eğitim kurs programı olarak yapılandırıldı.

Kurs programına dair dijital öğrenme içerikleri Genel Müdürlük bünyesinde oluşturuldu.

DİJİTAL İÇERİKLERİ TAMAMLAYANLARA BELGE VERİLECEK

Kursiyerler, uzaktan eğitim kurs programına, yetkilendirilmiş halk eğitimi merkezlerinden, diğer yaygın eğitim kurs programlarında olduğu gibi uzaktan başvuru yapabilecek.

Yaygın eğitim kurs programına yönelik geliştirilen dijital öğrenme içeriği, Genel Müdürlük uzaktan eğitim platformu olan HBÖ Akademi üzerinden izlenebilecek. Kursiyerler, dijital içerikleri ve sınavı tamamlayarak belgelerine ulaşabilecek.

Kursiyerler, sisteme e-devlet üzerinden şifreleriyle birlikte giriş sağlayabilecek. Bu kapsamda bütün iş ve işlemler, yine Genel Müdürlük tarafından uzaktan eğitim çalışmaları etkin ve verimli yapılmasını sağlamak için hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kursları Uzaktan Öğrenme Yönergesi hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, diğer yaygın eğitim kurs programları da uzaktan eğitimle verilmesine yönelik e-içerik geliştirme çalışmalarına devam edecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK TALİMATI VERDİ

Yapılan Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Müdür Yusuf Büyük, “Bakanımız Sayın Selçuk’un talimatları doğrultusunda hazırlıkları tamamlanan uzaktan eğitim faaliyetlerimize bugün itibarıyla başlıyoruz.

Salgın döneminde sosyal, psikolojik ve fiziki yorgunluk yaşayan ve farklı alan ve düzeylerde eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken insanımızı uzaktan eğitim kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’TAN TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim süreci içerisinde bulunan öğretmenler ve veliler dahil olmak üzere herkese teşekkür etti. Bazı illerimizde il hıfzıssıhha kurullarının değerlendirmeleri neticesinde uzaktan eğitimle alakalı kararlar alındı.

OKUL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Avrupa’da ve ülkemizde vaka sayıların da giderek artış gösterdiği bugünlerde okul sınavlarıyla alakalı alınacak karar merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk gündemde olan okullarla alakalı katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

SINAVLARDA UZAKTAN EĞİTİM VE YÜZYÜZE EĞİTİMDEN SORUMLU OLUNACAK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla alakalı planlamanın salgın sürecinin seyrine göre gerçekleştirileceğini duyurdu.

Okul sınavlarıyla alakalı kararın okul yönetimleri ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilerine duyurulacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk “ Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.”

Web Banner
Web Banner