PİKTES öğretmenleri gelecek kaygısı yaşıyorlar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

PİKTES öğretmenleri gelecek kaygısı yaşıyorlar!


Bilindiği üzere Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) geçici koruma altındaki çocukları ilgilendirmektedir. PIKTES, Türkiye’deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir. PICTES bütçesinin tamamı AB tarafından hibe yöntemiyle karşılanmaktadır.

PIKTES öğretmenleri 4857 Sayılı İş Kanunu ”Belirli Süreli İş Sözleşmesi” kapsamında çalışmaktadır

Kısa adı PİKTES olan “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi”nin, geçici koruma altındaki çocukların, ülkemizde eğitime erişimleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim projesidir.

Öğretmen ataması için gereken şartları yerine getiren, Kamu Personeli Seçme Sınavı, mülakat ve güvenlik soruşturması ile atanan  PİKTES öğretmenleri gelecek kaygısı yaşıyorlar.

Sınıf öğretmenliği, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, Arapça, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunu olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında 4 yıldır İş Kanunu’na göre çalışıyorlar.

Özlük haklarında işçi, diğer haklarda kamu görevlisi sayılan öğretmenlerin geçici çözüm değil, kalıcı istihdam edilmesi gerekiyor.

PİKTES öğretmenleri, işçi öğretmen olarak değil, kadrolu öğretmen olarak görev yapmak istiyorlar.

PİKTES öğretmenlerinin haklı kadro talebi karşılanmalıdır

Coronavirus pandemisinin yaşandığı şu günlerde, binlerce PIKTES öğretmenlerine kadro müjdesi verilerek moral kaynağı olunabilir.

Öğretmen olarak kabul edilmeyip, ”öğretici” adıyla anılan PIKTES öğretmenlerinin ”öğretmen” unvanı almalarının zamanı gelmedi mi?